Bayraktar'ın yol haritası ne olacak?

Bakanlıktan ve vekillikten istifa eden Erdoğan Bayraktar’ın bundan sonraki  yol haritası nasıl olacak17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası görevden alınan bakanlar arasında yerini alan Erdoğan Bayraktar vekillikten de istifa ettiğini açıklamışt

Bayraktar'ın yol haritası ne olacak?

Bakanlıktan ve vekillikten istifa eden Erdoğan Bayraktar’ın bundan sonraki  yol haritası nasıl olacak

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası görevden alınan bakanlar arasında yerini alan Erdoğan Bayraktar vekillikten de istifa ettiğini açıklamıştı.Halen İstanbul’da bulunan Erdoğan Bayraktar  basında kendisiyle ilgili çıkan her habere itibar edilmemesi gerektiğini dile getirerek “Bizde sözden dönmek olmaz.Ne söylediysek hepsinin arkasındayız. Zaman her şeyin ilacı. Ne AK Parti’den koptum ne de Trabzon’dan. Ülkeme ve şehrime hizmet noktasında üzerime düşen ne varsa yaparım “ dedi.


ESKİ Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kamuoyuna açıklama yaparak milletvekilliğinden ve bakanlıktan istifa ettikten sonra Meclis'e hiç gitmediğini, dolayısıyla Meclis'in devamsızlık nedeniyle milletvekilliğini düşürebileceğini söyledi. Gerekirse kendisinin de dilekçe verebileceğini kaydeden Bayraktar, "Sözden dönmek yok" dedi. Bayraktar şöyle konuştu:

"İçtüzüğe göre, Meclis, 5 defa üst üste gitmeyince vekilliğimin düşürülmesi için oylama yapabilir. Sözden dönmek yok. Zaten demişim diyeceğimi. Bitmiş o iş. Bizim söylediklerimiz ne ise odur. Söylediklerimizde bir değişiklik olmaz. Ama söylediklerimiz yanlış anlaşıldıysa bunları düzeltiriz."

MECLİS'TE OYLAMA GEREKİYOR
TBMM İçtüzüğü'nün 138. maddesine göre, bir milletvekili Meclis çalışmalarına özürsüz veya izinsiz olarak bir ay içinde toplam 5 birleşim günü katılmazsa devamsızlığı Başkanlık Divanınca tespit edilip, Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden oluşan Karma Komisyon'a gönderilebiliyor. Komisyon dokunulmazlığın kaldırılması yönünde rapor hazırlarsa, bu rapor Genel Kurul'da oya sunuluyor. Milletvekillerinin en az 276'sının oyuyla rapor kabul edilirse devamsızlık yapan kişinin milletvekilliği düşürülüyor.

FAKE HESAP
Bayraktar, geçtiğimiz günlerde adına kayıtlı Twitter hesabından yapılan "Yolsuzluk olmadığını düşünecek kadar saf olmamalı ülkem" şeklindeki açıklamanın bazı internet siteleri ve gazetelerde kendisinin demeciymiş gibi yayınlandığını ancak o hesabın sahte olduğunu söyledi. Bayraktar,
istifa ettiği günden beri hiçbir gazeteye konuşmadığını, açıklama yapmadığını ifade etti.

TBMM İÇTÜZÜĞÜ NE DİYOR
Milletvekillerinin devamsızlığı
MADDE 138- Bir milletvekili Meclis çalışmalarına özürsüz veya izinsiz olarak bir ay içinde toplam beş birleşim günü katılmazsa devamsızlığı Başkanlık Divanınca tespit edilir ve Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyona gönderilir. Karma Komisyon, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasındaki hükümlere göre durumu inceler ve raporunu hazırlar. Bu raporu görüşen Genel Kurul devamsızlık sebebiyle milletvekilliğinin düşmesi gerektiğine üye tamsayısının salt çoğunluğu ile karar verirse, üyeliği düşer. Üyeliğinin düşmesi istenen milletvekili isterse Karma Komisyonda ve Genel Kurulda kendisini savunur veya bir üyeye savundurur. Son söz her halde savunmanındır.

Oylama, Karma Komisyon raporu üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasından itibaren 24 saat geçmeden yapılamaz. Bir yasama yılı içinde izinsiz veya özürsüz olarak toplam 45 birleşimden fazla yok sayılan milletvekilinin yolluklarının üç aylığı kesilir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset