Bayraktar'dan konut müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet dönüşümünde sivil toplum kuruluşlarının aklına ve desteğine ihtiyaç duyduklarını, afet dönüşüm yasasının can kurtaran bir yasa olduğunu, ana görevlerinin Türkiye’yi salaş yapılardan kurtarmak olduğunu söy

Bayraktar'dan konut müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet dönüşümünde sivil toplum kuruluşlarının aklına ve desteğine ihtiyaç duyduklarını, afet dönüşüm yasasının can kurtaran bir yasa olduğunu, ana görevlerinin Türkiye’yi salaş yapılardan kurtarmak olduğunu söyledi.

Bakan Bayraktar, afet dönüşümünde fikirlerine başvurmak amacıyla AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ile bir araya geldi. Bayraktar görüşme sırasında yaptığı açıklamada 1.5 milyonu İstanbul’da olmak üzere ülke çapında 7 milyon konut yapılacağını, bu sayede muazzam bir istihdam oluşacağını söyledi.

Bayraktar şöyle konuştu:

“Ana görevimiz Türkiye’yi salaş yapılardan kurtarmak. Bu zor işin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bu süreçte AKUT gibi başarılı sivil toplum kuruluşlarından aklından ve desteğinden faydalanmamız gerekiyor”

Afet riski altındaki alanların dönüşümüne dair yasanın can kurtaran bir yasa olduğuna dikkat çeken Bayraktar, “Bilimsel bir heyet kurulacak ve bu heyetin sakat dediği binalar yıkılacak” diye konuştu.

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ise afete dayanıklı bir Türkiye için çabaladıklarını, alt yapısı ve üst yapısı sağlam inşa edilmiş kentler kurulması gerektiğini söyledi.

Mahruki “Afet dönüşümünü dört gözle bekliyoruz. Afet dönüşümünün kamuoyunda karşılığı var. Yeni yeni mahalleler kurulmalı, afete dayanıklı yeni binalar yapılmalı, herkes yeni kentler, yeni mahalleler kurma konusunda birbiriyle çalışmalı” şeklinde konuştu.

Görüşmede hazır bulunan AKUT Genel Sekreteri Saydun Gökşin de Bakan Bayraktar’ın TOKİ’de çok önemli hizmetlere imza attığını hatırlatarak “TOKİ standardı diye bir kavram oluştu” dedi.

Görüşme sonunda AKUT Başkanı Nasuh Mahruki “Kendi Everest’inize Tırmanın” adlı kitabını Bakan Bayraktar’a hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset