Bayraktar Trabzon'a neden gelmedi ?

 AKP’de 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın istifasını isteyerek direnen, ancak daha sonra özür dilediği belirtilen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı, Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın neden seçim bölgesi T

Bayraktar Trabzon'a neden gelmedi ?

 AKP’de 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın istifasını isteyerek direnen, ancak daha sonra özür dilediği belirtilen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı, Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın neden seçim bölgesi Trabzon'a gelip çalışmalara katılmadığı merak konusu. İddiaya göre AKP, Bayraktar'ın Trabzon'daki kampanyaya zarar vermesinden korkuyor.

 AKP’de 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın istifasını isteyerek direnen, ancak daha sonra özür dilediği belirtilen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’la ilgili meydan korkusu yaşanıyor. Erdoğan’la görüşüp istifasını vermesine karşın Bayraktar bir türlü seçim bölgesi olan Trabzon’a gidemedi.

Fezlekeli diğer eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan seçim bölgelerine birkaç kez giderek AKP’nin kampanyasına destek verdiler. Edinilen bilgilere göre Bağış, Güler ve Çağlayan’a kampanyaya katılım için izni bizzat Erdoğan verdi. Bunun üzerine gözler Bayraktar’a çevrildi. Ancak Bayraktar tam anlamıyla bir “kayıp” görüntüsü verdi. Seçim bölgesi ve memleketi Trabzon’a geçen sürede hiç gitmedi.

Hem bazı AKP yöneticilerinin hem de Trabzon’daki bazı AKP’li aday ve teşkilat üyelerinin Bayraktar’ın Trabzon’daki kampanyaya katılmasını istemedikleri öğrenildi. Özellikle doğrudan Erdoğan’ı suçlaması nedeniyle Bayraktar’a yönelik kızgınlığın sürdüğü, ayrıca kampanyaya katılması halinde yine öngörülemeyecek açıklamalar yapabileceğinden korkulduğu belirtiliyor.

Kampanyaya katılması halinde muhalefetin AKP’yi Bayraktar üzerinden vuracağı,“Başbakan’ı suçlayan bir bakanın yer aldığı bir kampanyanın seçim kaybettireceği” kaygısı da dile getiriliyor. Bu nedenle Bayraktar’ın kampanya için meydanlara çıkmasına vize çıkmadığı ifade ediliyor. Bir AKP yöneticisi Bayraktar’ın durumunu, “denetimli serbestlikle tahliye” uygulamasına benzetti.

AKP’li yönetici, “Bayraktar için Başbakan’la ilgili suçlamaları sonrası asıl olarak güven sorunu oluştu. Daha sonra özür diledi, ama durumu diğer üç bakandan farklı. Parti açısından durumu denetimli serbestliğe benziyor. AKP’li kimliği devam ediyor, ama seçim kampanyasına katılması sorunlu olabilir. Kampanyaya katılıp katılmayacağı konusundaki kararı Başbakan henüz vermedi” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset