Bayraktar El Hamer ile görüştü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bahreyn İskan Bakanı Basim Bin Yakup El Hamer ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.Türkiye’nin inşaat sektörü ve inşaat malzemesi alanında dünyanın en ileri ülkelerini geçtiğini belirten Bakan Erdoğan

Bayraktar El Hamer ile görüştü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bahreyn İskan Bakanı Basim Bin Yakup El Hamer ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Türkiye’nin inşaat sektörü ve inşaat malzemesi alanında dünyanın en ileri ülkelerini geçtiğini belirten Bakan Erdoğan Bayraktar,  “Bu tecrübelerimiz doğrultusunda daha ileri düzeyde iş birliği yapmak istiyoruz. Bahreyn ile hem coğrafi yakınlığımız, hem de kültürel birlikteliğimiz olması gereken gerçek potansiyelimizi yansıtmamaktadır. Ticari ilişkilerimizi ileri düzeylere taşırsak, her iki ülkenin gelişmesine çok daha büyük katkı sağlayacağımızı da görüyoruz. Sahip olduğumuz ortak değerler ve bulunduğumuz Ortadoğu coğrafyasında birlikteliğimizi artırarak, daha güçlü bir yapı oluşturmak için beraberliğe ihtiyacımız var. Bu doğrultuda Bahreyn Krallığının, Hükümetinizin ve sizlerin gösterdiği yakınlığı biliyoruz. Bizlerde bu yakınlık doğrultusunda daha ileri adımlar atmak niyetindeyiz. Birlikteliğimizi artırmak niyetindeyiz” dedi.

Bahreyn’in son 9 yılda istikrarlı bir kalkınma ve gelişme kaydettiğini söyleyen Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye ile Bahreyn arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesine ve karşılıklı gelişme ve kalkınma amacına yönelik birlikte iş yapma noktasındaki çabalarımızı da daha ileriye götürmek durumundayız. Bizim kültürümüzün beraber olması hasebiyle iş adamlarımızda karşılıklı olarak iş yapıyorlar. Yine özel sektör olarak iş adamlarımızı bundan böyle daha çok destekleyeceğiz.”

Bahreyn’de özellikle planlama noktasında sorumluluk almak istediklerini belirten Bakan Bayraktar, iki ülke arasında protokol imzalayarak mekansal planlama konusunda Türkiye’nin tecrübelerini paylaşmak istediklerini söyledi.

Konuk Bakan El Hamer, Bakan Bayraktar’ın bu isteğini memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, gelecek 10 yıl içinde Bahreyn’de 6 milyar dolarlık sosyal konut yapmak istediklerini ve bu konuda Türkiye’nin deneyimlerinden yararlanmak istediklerini dile getirdi.

Bayreyn Kralı Hamad bin İsa Al-Halife’nin ‘Gidin ve Türklerle ilişkilerinizi geliştirin’talimatı üzerine Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan El Hamer, özellikle inşaat sektöründe işbirliğini artırmak istediklerini belirtti.

Bakan Erdoğan Bayraktar, konuk heyete Bakanlığı’nın çalışmaları ile ilgili brifing verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler