Bayraktar: Avuçlarını yaladılar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: "Daha Önce Bizi Mezhep Çatışmasına Sürükleyenler Sonra Avuçlarını Yaladılar.Şimdi Bizi Kardeş Kavgasına Sürüklemek İsteyen Dünyadaki Yanlış Güçler, Yanlış Düşünce de Çok Yakında Avucunu Yalayacaktır"Çevre ve Şehircili

Bayraktar: Avuçlarını yaladılar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: "Daha Önce Bizi Mezhep Çatışmasına Sürükleyenler Sonra Avuçlarını Yaladılar.

Şimdi Bizi Kardeş Kavgasına Sürüklemek İsteyen Dünyadaki Yanlış Güçler, Yanlış Düşünce de Çok Yakında Avucunu Yalayacaktır"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Daha önce bizi mezhep çatışmasına sürükleyenler sonra avuçlarını yaladılar. Şimdi bizi kardeş kavgasına sürüklemek isteyen dünyadaki yanlış güçler, yanlış düşünce de çok yakında avucunu yalayacaktır" dedi.

Bakan Bayraktar, AK Parti Trabzon İl Başkanlığınca Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, AK Partili olmanın, AK Parti'ye oy vermenin sıradan bir iş olmadığını belirterek, "Gerek Peygamber efendimizin koyduğu mihenk taşıyla, gerekse 1071 Malazgirt zaferiyle bu toprakları kendisine yurt edinmek isteyen manevi kök, manevi ruh kendisini AK Parti ile bulmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti'nin son 9 yılda yüklendiği misyon, basit bir misyon değildir. Sizin girdiğiniz yol kutlu bir yoldur. Sizin verdiğiniz destek mübarek bir destektir. Hatalarımız, kusurlarımız var. Çok iş yapan, çok hata yapar. Biz sütten çıkmış ak kaşık değiliz, ancak sizinle hemhal olmak istiyorum" diye konuştu.

İyi niyetle, samimiyetle çalıştıklarını, gönüllerini birleştirdiklerini ifade eden Bayraktar, şunları söyledi:

"Duygu ve düşüncelerinizi Başbakanımız, liderimizin fikirleri kalıplara döken bir anlayışla bütünleşerek, bunu hamurlayarak yolumuza devam ediyoruz. Başarıya giden yol, Türkiye'nin verdiği büyük fotoğraf bu. Türkiye'nin kalkınmasını artırması, kişi başına düşen geliri artırması o kadar önemli değil, Türkiye'nin kendi yatağında akmaya başlaması çok önemlidir.

Türkiye Hürriyet, adalet, yargı, hukukun üstünlüğü konusunda çok ciddi adımlar atmıştır. Anayasa referandumu bir milattır ve bunu siz yaptınız. Türkiye'nin moral değerlerinin kapısı açılmış, kendine gelmiştir. Türkiye kendisini bulmuştur."

Bayraktar, Türkiye'nin birtakım büyük badirelerle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye büyük bir terörle karşı karşıyadır. Bu basit bir olay değildir. Daha önce bizi mezhep çatışmasına sürükleyenler sonra avuçlarını yaladılar, şimdi bizi kardeş kavgasına sürüklemek isteyen dünyadaki yanlış güçler, yanlış düşünce de çok yakında avucunu yalayacaktır.

Bulunduğumuz coğrafya ve tarihten gelen konumumuz ve misyonumuz itibariyle zor bir pozisyonumuz ve görevimiz var. O bakımdan Türkiye'nin ciddi gelişmesinden, kalkınmasından dünyayı huzura ve refaha kavuşturma olgusundan rahatsız olanlar var. Bu rahatsızlık Türkiye üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor. Bizi kardeş kavgası içine düşürmeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz aylarda ciğerimiz yandı. Artık laf söyleyecek, konuşma yapacak durumda değiliz. Ne haddimiz, ne hakkımız var.

Fakat Van'da deprem oldu, Türkiye oraya aktı, 81 vilayet oraya aktı. Devlet orada pratikliğini, nasıl çabuk konuşlanabildiğini gösterdi. Türkiye'nin 74,5 milyon insanının birlik ve beraberlik, kardeşlik ve hamiyet duygusu içerisinde olduğunu Türkiye'ye ve dünyaya gösterdi. Cenabı Allah bu bakımdan bizi koruyacak, niyetimizi, istikrarımızı ve gayretimizi bozamayız."

-"Bizim sağdığımız sütleri devirmesinler"-
Siyasi iktidar için 9 yılın çok uzun bir zaman olduğuna dikkati çeken Bakan Bayraktar, şunları söyledi:

"Ama elhamdülillah bu millet hem sabretmesini hem kanaat etmesini hem de metanet göstermesini biliyor ve gerçeği görüyor. Bu millet de bu sağduyu oldukça bu Türkiye'nin gelişmesi, öncelikle İslam aleminin gelişmesine, kalkınmasına sebep olacak ve dünyanın da huzuruna ve refahına sebep olacak.

Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin Trabzon plakalı hükümeti olarak kurulalı 4 ay iki gün oldu, ama çok ciddi eşikler önümüze çıktı. Bu eşikler sebebiyle kabinede Türkiye'nin meselelerine tam giremedik, ama kararlıyız, azimliyiz.

Biz gerek Türkiye sathında ülkemizin kalkınması, gelişmesi için eğitimde çok ciddi hamleler yapacağız. Eğitimde tatbikata, üretime, uygulamaya odaklı bir sistemi öne getirecek bir tarzda yapılanmaya çalışıyoruz. Sağlıkta büyük mesafeler kat edildi. Bu dönemde çok daha büyük mesafeler kat edilecek. İnsanımız elini attığı zaman sağlığa ulaşabilecek.

Sanayide, ticarette yeni planlarımız, organizasyonlarımız var. Sakın muhalefetin hamasi ifadeleriyle yaptığımız büyük icraatların yanlışlarını ayıklayarak fotoğraf etmeye gösterdikleri birtakım yanlış ifadelere aldanmayalım, bunlara taviz vermeyelim.

Bu dönem ve bu dönemden sonra Türkiye'nin yapmış olduğu çalışmaların meyvelerini toplama dönemi olacak. Bizim sağdığımız sütleri devirmesinler. Biz muhalefetle uğraşmayacağız."

Bakan Bayraktar, Trabzon'da milletvekillerinin büyük bir uyum ve titizlikle çalışarak, güzel işlere imza attıklarını belirterek, "Sakın ha birliğimizi, dirliğimizi bozmayalım, en önemlisi budur. Bir teşkilatın içine tefrika girerse o iflah olmaz, aramıza tefrika sokmak isteyenleri elimine edelim, elimizin tersiyle itelim. Enaniyet yapmıyorum, ama bilin diye söylüyorum, kahveye gitmiyorum, sigara ve içki içmiyorum. Kendimizi hep çalışma üzerine şekillendiriyoruz. Buna gayret ediyorum, bundan sonra daha çok gayret edeceğim. Önümüzdeki kongreler inşallah teşkilatımızı daha güçlendirir. Baharın ilk günlerinde filizlenmeye, tomurcuk açmaya çalışan gülün tazeliğini korumamız lazım. Mayıs ayında gül çiçeğinin üzerinde çise olur ya o tazeliği kaybetmeyelim" diye konuştu.

Bayramlaşma törenine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, AK Parti Trabzon milletvekilleri Faruk Nafız Özak, Safiye Seymenoğlu ve Aydın Bıyıklıoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ile çok sayıda partili katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset