Bayraktar Akyazı projesini inceledi

TOKİ eski başkanı ve AK Parti Trabzon 2. sıra Milletvekili adayı Erdoğan Bayraktar, dün geldiği Trabzon’da ayağının tozuyla Ayasofya Kentsel Dönüşüm ve Akyazı dolgu alanında incelemelerde bulundu.Bayraktar, Trabzon’a yeni bir vizyon kazandıracak Akyazı Sp

Bayraktar Akyazı projesini  inceledi

TOKİ eski başkanı ve AK Parti Trabzon 2. sıra Milletvekili adayı Erdoğan Bayraktar, dün geldiği Trabzon’da ayağının tozuyla Ayasofya Kentsel Dönüşüm ve Akyazı dolgu alanında incelemelerde bulundu.

Bayraktar, Trabzon’a yeni bir vizyon kazandıracak Akyazı Spor Kompleksi içerisinde yer alan stat yapım ihalesinin en geç Haziran ayında ihaleye çıkmasının beklendiğini ve stadyumun yapımına da Temmuz veya Ağustos ayında başlanmasının planlandığını söyledi.

AK Parti Trabzon milletvekili adaylarının tanıtım toplantısı için Trabzon’a gelen Erdoğan Bayraktar, Akyazı Spor Kompleksi dolgu alanında incelemelerde bulundu. Akyazı mevkiinde yaklaşık 700 bin metre kare alanın doldurulacağını ifade eden Bayraktar, “Burada spor kompleksinin yanı sıra fuar alanları, yeşil alanlar, kültür merkezi yer alacak. Akyazı dolgusu aynı zamanda Trabzon’un Akçaabat’la birleşmesine çok ciddi şekilde katkı sağlayacak. Dolgu devam ederken stadyumun ihalesini de yapmak için çalışmalar sürüyor. Mayıs veya Haziran ayları içerisinde ihale tarihi alınarak Temmuz veya Ağustos ayları içerisinde stadyumun yapımına başlanacak. Dolgu süresi 1,5 yıl olmasına rağmen bir yıl olmadan dolgu çalışmaları tamamlanacak. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Akyazı dolgu çalışmalarından sonra Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yaptıkları Ayasofya Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Bayraktar, Ayasofya’da kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını belirterek, “Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi rekreasyon projesi de bitirildi. Rekreasyon Projesi’nin uygulama ihalesi yakın bir zamanda ihaleye çıkacak. Mahkemesi devam eden binalar için yasal süreç devam ediyor. Yine aynı zamanda Hacı Ziya Habiboğlu araçlı alt geçidini Ayasofya kavşağına bağlayacak yol üzerinde kalan binaların kamulaştırmaları yapıldı ve yıkımlar devam ediyor. Şuana kadar kamulaştırmalara 30 milyon TL ödendi. Burada hiçbir insanımızı mağdur etmedik. Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında Ayasofya’nın tarihi kimliği tekrar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset