Baykal'dan sert eleştiri

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 'Türkiye uluslaşmayla hesaplaşmalıdır' sözlerini ağır sözlerle eleştirdi.Veteriner Hekimler Odası Antalya Şubesi ziyaretinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu

Baykal'dan sert eleştiri

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 'Türkiye uluslaşmayla hesaplaşmalıdır' sözlerini ağır sözlerle eleştirdi.

Veteriner Hekimler Odası Antalya Şubesi ziyaretinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na eleştirilerde bulunan Baykal, şöyle dedi: "Dışişleri Bakanı dün çıktı, 'Türkiye uluslaşmayla hesaplamalıdır' dedi. Bunu söyleyen Dışişleri Bakanımız. Türkiye tarihinin en ağır dış politika sorunları ile karşı karşıya.

En ciddi dış politika sorunları ile karşı karşıya. Yapılan dış politika hatalarından dolayı ülke bir savaşın eşiğinde. Türkiye'nin bir bölgesi ekonomik bakımdan dibe vurdu, Türkiye'nin bir bölgesinde insanlar ayrıştırılmaya başlandı.

Çatışmalar, sokak hareketleri başka yerlerde olurdu, dün televizyonlarda görmüşsünüzdür Hatay'da da polis- gösteri yapan insan tartışmaları ortaya çıkmaya başladı.

Bunlar hep dış sorunlarla ilgili konular. Sayın Dışişleri Bakanı bunları bıraktı, diyor ki 'Türkiye uluslaşma ile hesaplaşmalıdır.' Yani tabi insanın aklına sayın Başbakanın sık sık kendisine şikayet söyleyenlere yönelik yaptığı değerlendirme geliyor, 'Sen kendi işine bak.' Dışişleri Bakanının da biraz kendi içine bakması lazım.

Sayın Dışişleri Bakanı unutmamalıdır ki bulunduğu makam entelektüel egzersiz yapma makamı değildir. Türkiye uluslaşmayla hesaplaşmalıdır ama birileri de hesabını vermelidir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler