Baykal, Kılıçdaroğlu'nu zorda bıraktı

 Baykal dönemindeki CHP hesapları, Kılıçdaroğlu 'nu da zor durumda bıraktı. Kılıçdaroğlu, AKP 'nin parfüm faturasını eleştirmişti. CHP hesaplarından ise şampuan ve krem çıktı.  Anayasa Mahkemesi tarafından Deniz Baykal dönemindeki CHP hesaplarında, 2,6 mi

Baykal, Kılıçdaroğlu'nu zorda bıraktı

 

Baykal dönemindeki CHP hesapları, Kılıçdaroğlu 'nu da zor durumda bıraktı. Kılıçdaroğlu, AKP 'nin parfüm faturasını eleştirmişti. CHP hesaplarından ise şampuan ve krem çıktı. 
 
Anayasa Mahkemesi tarafından Deniz Baykal dönemindeki CHP hesaplarında, 2,6 milyon liralık harcamanın uygun bulunmaması, Kemal Kılıçdaroğlu 'nu da zor durumda bıraktı. Kılıçdaroğlu bir süre önce AKP 'nin hesaplarından parfüm harcaması çıkması üzerine, Tayyip Erdoğan 'a ' ' Parfüm merakın nereden geliyor? Neden bunun parasını AKP 'ye fatura ediyorsun?” diye sormuştu. Şimdi ise CHP harcamaları arasından ' 'Kedi kumu, biberon, bebek şampuanı ve krem ' ' çıktı. 
 
Anayasa Mahkemesi bir süre önce AKP 'nin 2005 ve 2006 yılı hesaplarını denetlemiş ve 5 bin 168 liralık parfüm harcamalarına ilişkin faturaları reddetmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu da Şubat 2011 'de yapılan grup toplantısında, Başbakan Erdoğan 'a parfüm sorusu yönelterek, “Parfüm merakın nereden geliyor? Neden bunun parasını partine fatura ediyorsun ? ' ' diye sormuştu. 
 
Bu arada geçen yıl çıkarılan bir yasa ile, siyasi partilerin mali denetiminde değişiklik yapıldı. Değişiklikle, siyasi faaliyet kapsamında her türlü harcamanın yapılabileceği öngörüldü. Siyasi partiler 2011 hesaplarından itibaren yeni yasaya tabi olacak ve ' 'Genel başkana alınan parfüm ya da ihtiyacı olan bir vatandaşın çocuğuna alınacak biberonun faturası, parti kasasından ödenebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset