Batum’da acayip şeyler oluyor

Hopa’dan Batum’a ‘fuhuş ve kumar seferlerinin’ patlaması bakanlığı harekete geçirdi. Bakan Hayati Yazıcı “Acayip şeyler oluyor. Geçen ay 180 bin kişi gitmiş, 15 TL harç alacağız” dedi.Türkiye ile Gürcistan arasında 10 Aralık 2011’de başlayan pasaportsuz g

Batum’da acayip şeyler oluyor

Hopa’dan Batum’a ‘fuhuş ve kumar seferlerinin’ patlaması bakanlığı harekete geçirdi. Bakan Hayati Yazıcı “Acayip şeyler oluyor. Geçen ay 180 bin kişi gitmiş, 15 TL harç alacağız” dedi.

Türkiye ile Gürcistan arasında 10 Aralık 2011’de başlayan pasaportsuz geçiş Karadeniz’de kötü sonuçlara yol açınca bakanlık harekete geçti.

Hopa’daki Sarp Kapısı’ndan Batum’a ‘kumar ve fuhuş seferi’ patlaması yaşanması üzerine, bu ülkeye geçişler zorlaştırılacak. Şu anda sadece 1 TL ödeyerek ve kimlik göstererek yapılan geçişlerden 15 TL harç alınacak.

Basınla sohbet toplantısı düzenleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı “Gürcistan’da acayip şeyler oluyor. Geçişlere 15 TL harç getireceğiz” dedi. Yazıcı, günde 5-6 bin kişinin Gürcistan’a geçiş yaptığını belirterek “Geçen ay 180 bin kişi gitmiş” diye konuştu.

‘Oy nataşa, nataşa’ şarkıları yine çıkabilir
Yakında yine ‘oy nataşa nataşa’ şarkıları yapılırsa şaşırmayalım. Ateş Batum’da yanıyor” diyen Yazıcı, sağlanan geçiş kolaylığının kötü amaçlarla kullanılarak adeta yeni bir fuhuş furyasına dönüştürülmesinden yakındı.

Yazıcı ayrıca kimlikle çıkış yapıldığı için bir kişinin günde kaç kez giriş çıkış yaptığının da gözükmediğini belirterek bunu kayda almak için çalışmalar yaptıklarını anlattı. Yazıcı bu şekilde yolcu beraberinde getirilen sigaraların da kontrol altına alınacağını söyledi.

Yazıcı “Normalde üç günde bir 2 karton sigara getirebilmesi lazım. Belki de her gün getiriyor. Kayıt olmadığı için bunu göremiyoruz” dedi.

Bir araç 9 ayda 920 kez benzin getirmiş
Bakanlığın kaçak benzin ticaretini engellemek için 1 Şubat’tan itibaren başlattığı ‘standart depo’ uygulamasına da değinen Bakan Yazıcı “Bir aracın 9 ayda 920 defa giriş çıkış yaptığını tespit ettik. Bu aynı aracın günde ortalama 3 defa giriş-çıkış yaptığı anlamına geliyor. Bunun önüne geçmek için çalışma yaptık. Ayda 4 defa getirebilecek. Fazla getirirse vergisini ödeyecek” dedi.

Bu konuya özellikle Doğu’dan itirazlar olduğunu da belirten Bakan Yazıcı, “Biz Zaho’ya yolcu taşıyoruz. Malzeme götürüyoruz’ dediler. Ancak araçları kontrol ettik. Yolcu taşıyoruz’ diyenler tek kişi giriş çıkış yapmış. Bir torba çimentoyla bile Zaho’ya gidenler oldu” diye konuştu.

Bakan Yazıcı, standart depo uygulamasında AB ile fiyat farkı olmadığı için Edirne bölgesini muaf tuttuklarını da anlattı.

Yasadaki kritik madde yumuşatılıyor
1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kununu’na yönelik eleştirilere de cevap veren Yazıcı, bazı konuların ikincil düzenlemelerle çözüme kavuşacağını anlattı.

Yazıcı, yeni kanuna bağlı olarak 3 tüzük, 6 yönetmelik ve 11 genelge çıkarılacağını belirterek, eleştiri konusu olan ‘ortağın şirket kasasından para alamaz’ hükmünün de yumuşatılacağını söyledi.

Yasadan önce şirket kasasından borçlananlara ise bu borcu 3 yıl içinde kapatma şartı getireceklerini belirten Yazıcı, ayrıca 200 bin civarında gayri faal şirketler bulunduğunu da anlatarak “Beyin ölümü gerçekleşen şirketleri ortadan kaldıracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset