"Başta MHP olmak üzere tüm partiler bizi taklit ediyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, başta MHP olmak üzere bütün partilerin kendilerini taklide başladığını söyledi.Ankara ikinci bölgedeki çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Beypazarı ilçesin

"Başta MHP olmak üzere tüm partiler bizi taklit ediyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, başta MHP olmak üzere bütün partilerin kendilerini taklide başladığını söyledi.

Ankara ikinci bölgedeki çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Beypazarı ilçesinde emekliler, esnaf ve pazarcı vatandaşlarla buluştu. 1 Kasım'a nasıl gelindiğini anlatan, AK Parti'nin iki seçim arasında düştüğü bildirge çelişkisiyle ilgili Koç, "7 Haziran sürecinde 19 Nisan'da biz bir bildirge açıkladık. Türkiye'nin tüm sorunlarına adeta reçete yazdık. Başta Maliye Bakanı AKP temsilcileri "kaynak yok, bulsunlar ben de oyumu CHP'ye vereceğim" demişti, hatırlarsınız. Şimdi aradan çok değil üç-beş ay geçti. Bizim bildirgenin bir benzerini hazırlayıp milletin önüne çıktılar. Ben şahsen onun oyunu istemem. Ama Sayın Şimşek'in eğer mert bir siyasetçiyse, oyunu açık olarak kullanıp CHP'ye vermesi lazım" ifadelerini kullandı.

"BAŞTA MHP HEPSİ BİZİ TAKLİDE BAŞLADILAR"

Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz biz emekliye yılda iki maaş ikramiye dedik, asgari ücretin bin 500 TL'ye çıkarılmasını öngördük ve kamuda taşerona son vereceğimizi ilan ettik. Daha birçok hesaplanmış proje. Hepsi planlı programlı. Başta MHP hepsi taklide başladılar. Küçük partileri saymıyorum bile. En son bunlar çıktı. Kaynak kaynak diyorlardı. Şimdi bizim dediğimize geldiler. Biz ne diyorduk. Kaynak siyasi bir tercihtir. Demek ki kaynak varmış. Aslında seçim yapmıştık. Tecelli etmiş bir siyasi irade de vardı. Milletimiz tercihini, iradesini ortaya koymuştu. Millet "sen yorgunsun, sen 13 yıldır ülkeyi tek başına yönetiyorsun, artık bunu yapamazsın" dedi. Bunun için gerekli siyasi tabloyu, aritmetiği de sağladı. Ama birisi çıktı, "hayır o çıkan irade, o çıkan tablo benim irademe ters; buradan çıkacak hükümet benim irademi engeller" dedi. Bu engelleme ile de koalisyon hükümeti kurulamadı. Biliniz ki bu birisinin ihtirasları ve korkularıyla Türkiye bu gereksiz seçime gidiyor."

"VİCDANINIZI ÇALIŞTIRIN BUNLARI TEDAVÜLDEN KALDIRIN"

Gereksiz bir seçime gidildiğini söyleyen Koç, "Ama yine de tarihi bir seçime gidiyoruz. Çünkü sandık tarihi bir fırsat sunuyor bize. Vatandaş 1 Kasım'a giderken şunu sormalı: 13 yıldır suyun başında kim oturuyor, otobüsün direksiyonunda kim var? CHP çözüm reçetesi getirince AKP 13 yılını unutup muhalefet partisine dönüştü. Kusura bakma , kimseyi kandıramazsın Ahmet Bey! Bir kez daha söylüyorum ki "bedava peynir ancak fare kapanında olur'. Biliyorum Türkiye seçim yorgunu ama herkes o sandık kabininde vicdanıyla baş başa kalacak. Vicdanınızı çalıştırın, bunları tedavülden kaldırın" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler