Başbakanlık otobüsünde dehşet!

Kastamonu'da 1 polisin şehit olduğu konvoya yönelik saldırı sırasında Başbakanlık otobüsünde yaşananların ayrıntıları ortaya çıktı. Bu arada Başbakan'ın miting yapacağı Amasya'ya bilgi ulaştırıldı. Sonrasında yaralı polisin görülmesi üzerine otobüsten ini

Başbakanlık otobüsünde dehşet!

Kastamonu'da 1 polisin şehit olduğu konvoya yönelik saldırı sırasında Başbakanlık otobüsünde yaşananların ayrıntıları ortaya çıktı.

 

Bu arada Başbakan'ın miting yapacağı Amasya'ya bilgi ulaştırıldı. Sonrasında yaralı polisin görülmesi üzerine otobüsten inilerek polis önce arabaya alınıp ilk müdahale yapıldı ardından arkadan gelen basın aracına bindirildi.

 

Başbakanlık otobüsünde yer alan bir yetkilinin ağzından saldırı öncesi, saldırı anı ve sonrasında yaşananlar... İşte o açıklamalar:

 

HAVAİ FİŞEK SANDIK

Başbakan'ın ayrılmasının ardından mitingi sorunsuz tamamladığımız için rahat bir şekilde, sakince yol alıyorduk. Bizden önce aynı güzergâhtan diğer seçim otobüsü Ankara'ya doğru yola çıkmıştı. Tam viraja yaklaştığımız sırada ilk olarak, 'takır takır' sesler duyduk. Sesleri önce 'havai fişek' sandık ancak 'Gündüz vakti, dağ başında havai fişeğin ne işi var' diye düşündük. Tam bu sırada otobüsümüzün şoförü gerçekten oldukça profesyonel bir şekilde aracı durdurarak, 'Dağdan ateş açıyorlar' diye bağırdı. Ardından hep birlikte apar topar arka tarafa geçtik. Burada Sayın Başbakan'ın kullandığı makam odası var. Hepimiz bir süre orada gizlendik. Çatışma bir süre devam ettikten sonra kurşun sesleri kesildi.

 

İLK HABER AMASYA'YA

Makamda bulunduğumuz sırada ilk olarak Amasya'da bulunan koruma arkadaşları aradık. Daha sonra telsizlerle Kastamonu'daki koruma arkadaşlarımıza haber verdik. Kurşun seslerinin tekrar kesilmesinin ardından, saldırının düzenlendiği polis aracından yaralı olarak kurtulan Metin Kuş isimli memur bariyerlerin arkasından dolanarak, otobüse doğru geldi. Biz hemen aşağıya inerek, kendisini içeri aldık ve ilk müdahaleyi otobüste yaptık. Daha sonra konvoyun arkasında bulunan bir basın aracına kendisini bindirerek hastaneye yolladık. Sonra sürekli 155'i ve 112'yi aradık. Bölgede bulunan polislere haber verdik. İlk olarak bölgeden iki kişilik trafik polisi ekibi geldi.

 

YANAN ARACA MÜDAHALE EDEMEDİK

Silahlarıyla otobüsün etrafını kontrol altına aldılar. Hemen ardından bir başka ekip ve diğer Başbakanlık korumaları geldi. Bu sırada önümüzde yanan aracı görmemize rağmen çatışmaların devam etmesinden dolayı herhangi bir müdahalede bulunamadık. Otobüsteki yangın söndürme tüplerini hazırladık. Ardından itfaiye de olay yerine geldi.

 

Sonrasında özel harekât polisleri olay yerine gelerek ateş edilen bölgeye doğru çıktı. Tam bu sırada olay yerinde bulunan Başbakanlık korumaları taciz ateşi açtı. Ardından olay yerinde bulunan korumalar bölgeyi kontrol altına alarak araç trafiğine kapattı. Otobüste Başbakanlık Basın Müşaviri Hacıbey Ünal, iki şoför, bir ses teknisyeni, bir koruma, iki sunucu ve bir de kameraman vardı."

 

15-20 METREDEN ATEŞ AÇILMIŞ

Bu arada olayın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili bilgiler de netleşmeye başladı. Savcılık incelemesine göre en az 4, en çok 6 kişiden oluşan bir grup saldırdı. Çapraz değil tek yönlü bir saldırı yapıldı. En az 15, en fazla 20 metrelik bir mesafeden ateş açıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler