Başbakan'ı şok edecek sözler !

 Ünlü modacı Cemil İpekçi katıldığı bir programda özel hayatından politikaya, çeşitli konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte İpekçi'nin o açıklamaları: "Milletçe bakın neden bu kadar hayatımız boyunca mutsuzuz?" diye soran İpekçi, Deniz Baykal 'ın

Başbakan'ı şok edecek sözler !

 

Ünlü modacı Cemil İpekçi katıldığı bir programda özel hayatından politikaya, çeşitli konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

İşte İpekçi'nin o açıklamaları:

 

"Milletçe bakın neden bu kadar hayatımız boyunca mutsuzuz?" diye soran İpekçi, Deniz Baykal 'ın kasetini örnek gösterdi ve "Milletçe belden yukarı çıkamıyoruz. Hep belden aşağıdayız. Hep insanları belden aşağı vuruyoruz. Hep insanlara düşündüğümüz şeyler belden aşağı. Politika da belden aşağı. Baykal'ın o kaseti çıktığı zaman çok üzülmüştüm. Çünkü, bence Baykal'ın o kaseti önemli değil; hayatında Sayın Baykal ne yaptı o önemli. Ama vurabilmek için öyle bir kaset çıkarıyorlar. Yani dikkat edin politikaya kadar girmiş bir belden aşağılık var. Belden aşağı iyisin, belden aşağı kötüsün; belden aşağı namusun var" dedi.

 

"ADALET KUTUSUNU SADECE KENDİNİZ İÇİN AÇAMAZSINIZ"

AKP 'nin uygulamalarına değinen İpekçi, AKP 'ye kızmasının nedenini ise, "AK Parti Pandora'nın Kutusu gibi bir şeyi açtı. Kızmamın tarafı bunu açarken kendisi için açtı. Kendisi için açtığından bir daha kapatamayacağını bilmiyordu. Çünkü bu Pandora'nın Kutusu'ydu yıllardır kapalı olan. Tamam açtınız da bunu, türban serbest kalacak, Kur'an kursları serbest kalacak, Kürtler de okul isteyecek, Ermeniler de okul isteyecek, Aleviler de bunu isteyecek, eşcinseller de bu hakları isteyecekler. Yani askerleri yargıladınız, onu koydunuz ama yarın bir gün sizi de yargılayacaklar. Yani siz bir Pandora Kutusu açtınız. Devran döner siz de aynı şekilde yargılanabilirsiniz. Siz bir adalet kutusu açtınız. Adalet kutusunu sadece kendiniz için açamazsınız." sözleriyle ifade etti.

 

CEMİL İPEKÇİ'NİN O SÖZLERİ

 

"BAŞBAKAN HER ZAMAN SERTTİ, AMA.."

Başbakan'ı bugünlerde daha sert gördüğünü söyleyen İpekçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan her zaman sertti, ama o sertliği çok kıvamındaydı. O lezzetli bir sertlikti, bu memlekete yakışan bir sertlikti. Yıllarca Turgut Özal 'ın haricinde diğer başbakanları Avrupa'da gördüğümde çok üzülürdüm. Çünkü Osmanlı'dan gelen topraklar; cumhuriyet de olsak Atatürk 'ün de bir tavrı var. Öyle saydırmış kendini. Yani küçümsenecek bir millet değiliz. Topraklarımı çok seviyorum bu toprakların insanıyım.

 

"ÇOK YASAKÇI OLAMAYA BAŞLADI"

Böylesine bir kültürün geçtiği dünyanın en güzel topraklarından birindeyim. Tayyip Bey'in o tavrını çok seviyordum. Ama Tayyip Bey'in o tavrı git gide biraz fazla olmaya başladı ve çok yasakçı olmaya başladı. Yani bakıyorum gazetelerde aynı şey. En ufak bir gazeteciye sinirleniyor. Artık kendi hakkında hiçbir şey duymak istemiyor. Ben öyle bir Tayyip Bey istemiyorum. Bence olması gereken Tayyip Bey her şeyi dinler, cevabını verir, vermek istemediğine de vermez.

 

"TAYYİP BEY DE SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK DEĞİL"

Düşüncenin bir suç olduğunu kabul etmiyorum. Tayyip Bey'den benim beklediğim tam anlamıyla düşünce suçunu kaldırmasıydı. Ben AK Partiliyim dediğim zaman, Başbakan'ın her şeyine hayran olduğumu söylemedim. Mesela bu son yıllarda hiçbir şeyini sevmiyorum yaptığı. Tayyip Bey'i de sütten çıkmış ak kaşık görmüyorum.

 

"TÜRKİYE'DE İNÖNÜ DOSYASININ AÇILACAĞI GÜN DE GELECEK"

Türkiye 'de hala Atatürk sonrası bir dosya açılamıyor. Kenan Evren dosyasını açıyorsunuz, bütün bu darbeleri açıyorsunuz, ama esas felaket ne zaman başlamış. Bakıyorum gazeteciler de açmıyor. Ama bir gün açacak kadar cesur olanlar çıkacak.

 

Atatürk 'ün gözünü kapadığından sonraki CHP , Atatürk 'ün CHP 'si değil. Yani bir İnönü CHP 'si. Hangi İnönü CHP 'si? 1944'te savaşa girmemek için burada bir sürü anlaşmalar yapmış. Bize kayıplar verdirmiş. Menderes'i kışkırtarak 6-7 Eylül vakasını yaptırmış ve Menderes'i astırmış. Böylesine bir dosya var. Yani bir İnönü dosyasının, İnönü sonrası dosyasının bence Türkiye 'de açılacağı gün de gelecek.

 

"CHP BENİM İÇİN SOSYAL DEMOKRAT BİR PARTİ DEĞİL"

CHP'yi sevmem mümkün değil. Çünkü varlık vergisinden ailesi zulme uğramış bir ailenin çocuğuyum. Benim, hala varlık vergisinden dolayı özür dilememiş ve onu unutturmaya çalışan bir partiyi tutmam mümkün değil. Bugünkü genel başkan da Tayyip Bey 'den daha fevkalade gelmiyor. Bana gelmiyor; başkalarına gelebilir. Ben böyle bir CHP beklemiyorum. Benim için sosyal demokrat bir parti değil; liberal demokrat da değil."

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset