Başbakan'ı kaç kişi koruyor ?

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhuriyet döneminde görev yapmış Başbakanların koruma sayılarını ve araçlarını sordu.CHP'li Yılmaz, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlı

Başbakan'ı kaç kişi koruyor ?

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhuriyet döneminde görev yapmış Başbakanların koruma sayılarını ve araçlarını sordu.

CHP'li Yılmaz, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesiyle Başbakanlık koruma sayısını Meclis gündemine taşıdı.
 
Basının "Şimdiye değin hiçbir Başbakan'ın bir koruma ordusuyla korunmadığını, Erdoğan döneminde Başbakanlık Korumaları'nın, gerektiğinden fazla olduğu yönündeki iddialar sıkça gündeme getirdiğini" anımsatan CHP'li Yılmaz, Başbakan Erdoğan'dan şu sorularının yanıtlanmasını istedi:
 
"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görev yapmış başbakanları koruyan personel sayısı kaç kişidir, araç sayısı ne kadardır?
 
Başbakanlık döneminizde sizi koruyan personel sayısı kaç kişidir, araç sayısı ne kadardır? Başbakanlık koruma personeli sayısı ve araç sayısı hangi koşullara göre belirlenmektedir?
 
Bu kadar yoğun güvenlik önlemini almaya neden gerek duyuyorsunuz? Avrupa Birliği'ne üye ve aday ülkelerin başbakanlık ve devlet başkanlığı koruma personeli kaç kişiden oluşmaktadır? 
 
Bu ülkelerde başbakan ve devlet başkanlarına tahsis edilen araç sayısı kaç adettir?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler