Başbakan'dan Topbaş'a övgü dolu sözler!

2004'te yani Topbaş'ın göreve başladığı tarihte 45 kilometre olan metro uzunluğunun 9 yılda 124 kilometreye ulaştığını belirten Erdoğan, Otogar-Bağcılar metrosu ile birlikte önemli bir hizmetin gerçekleştiğini vurguladı.Otogar-Başakşehir Metrosu için Topb

Başbakan'dan Topbaş'a övgü dolu sözler!

2004'te yani Topbaş'ın göreve başladığı tarihte 45 kilometre olan metro uzunluğunun 9 yılda 124 kilometreye ulaştığını belirten Erdoğan, Otogar-Bağcılar metrosu ile birlikte önemli bir hizmetin gerçekleştiğini vurguladı.

Otogar-Başakşehir Metrosu için Topbaş'a teşekkür eden Erdoğan, İstanbul'daki metro uzunluğunun 708 kilometreye ulaşacağını açıkladı.

"İSTANBUL'DA TOPLAM METRO UZUNLUĞUMUZ 708 KİLOMETREYE ULAŞMIŞ OLACAK"

Başbakan Erdoğan, açıklamaları sırasında Temmuz ayı içinde birçok ilde yapılan toplu açılışlara da değindi. Erdoğan, hayata geçirilen hizmetlerle ilgili olarak şunları kaydetti:

"İlk olarak, 7 Temmuz'da, İstanbul'da, İstanbul'un ulaşımı için çok değerli bir yatırımı hizmete aldık. Toplu taşımacılıkta yeni bir adım daha attık ve Otogar - Bağcılar - Mahmutbey - Olimpiyatköy - Başakşehir arasında işleyecek olan metro hattının resmi açılışını gerçekleştirdik.

Yaklaşık 3 milyar, eski rakamla 3 katrilyon liraya mal olan bu açılışla birlikte, İstanbul, dile kolay, tam 22 kilometrelik yeni bir metro hattına daha kavuşmuş oldu.

Bu hat ile İstanbul'da, buraya lütfen dikkat ediniz, metro hatları uzunluğu tam 124 kilometreye ulaştı.

2004 yılında İstanbul'daki metro hattı uzunluğu 45 kilometre idi. 9 yılda bu hatlara 79 kilometre yeni hat ekledik ve toplam hat uzunluğunu 124 kilometreye çıkardık.

Şu anda inşaatı devam eden, ihalesi yapılan, proje aşamasında olan hatlar da bittiğinde, İstanbul'da toplam metro uzunluğumuz 708 kilometreye ulaşmış olacak.

Bu vesileyle, buradan, bir kez daha yeni metro hattımızın, bu büyük hizmetin, bu büyük yatırımın İstanbul'a, İstanbullulara tekrar hayırlı olmasını diliyorum.

Bu vesileyle Belediye Başkanımızı, tüm Belediye Meclis üyelerimizi, tüm emeği geçen arkadaşlarımızı, yüklenici firmayı, mimarından, mühendisine, işçisine kadar tebrik ediyorum, kutluyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler