Başbakan'dan Suriye açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono ile telefonla görüştü.Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmesinde Suriye ve Mısır'daki son gelişmeler ele alındı.Başbakan Erdoğan'ın görüşmede, Şam rejimini

Başbakan'dan Suriye açıklaması


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono ile telefonla görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmesinde Suriye ve Mısır'daki son gelişmeler ele alındı.

Başbakan Erdoğan'ın görüşmede, Şam rejiminin sivil halka karşı kimyasal silah kullanmasına seyirci kalınamayacağına değinerek, uluslararası toplumun somut adımlar atması gerektiğini Endonezya Cumhurbaşkanı Yudhoyono'ya da ifade ettiği bildirildi.

İki liderin, Mısır'da tüm tarafların katılımıyla demokratik sürecin bir an önce başlaması hususunda da görüş birliği içerisinde oldukları bilgisi verildi.

Başbakan Erdoğan, Suriye ve Mısır konusunda yürüttüğü telefon diplomasisi çerçevesinde, ağustos ayı içerisinde ABD, Almanya, Fransa, Rusya, İngiltere, Malezya, İtalya, Katar, Pakistan, Hollanda ve Danimarka gibi ülkelerin lideriyle de görüşmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset