Başbakan'dan Memura Mesaj

"Memurlara ilk toplu sözleşme hakkını veren parti biziz" diyen Başbakan Erdoğan, onları enflasyona ezdirmeyeceklerini ama Yunanistan ve İspanya'nın da durumlarına düşmek istemediklerini bildirdi.İşte Başbakan Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması;“İlk sözl

Başbakan'dan Memura Mesaj

"Memurlara ilk toplu sözleşme hakkını veren parti biziz" diyen Başbakan Erdoğan, onları enflasyona ezdirmeyeceklerini ama Yunanistan ve İspanya'nın da durumlarına düşmek istemediklerini bildirdi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması;

“İlk sözleşmede bu yaklaşım üzdü”

Memurlar toplu sözleşmede uzlaşamadı ve iş bıraktılar, eylemler yaptılar. Memur maaşlarıyla ilgili taleplere ne diyorsunuz? Bu konuya müdahale ettiniz mi?

Hiçbir müdahalem söz konusu değil. Arkadaşlar gereken müdahaleyi yaptılar. Memurlara toplu sözleşme hakkı veren parti biziz. Yıllar yılı bu ülkede toplu sözleşme hakkı verilmemiş, toplu görüşmede kalmış. Daha ilk toplu sözleşmede memur sendikalarının bu yaklaşımı bizi üzmüştür. Biz, millet adına hareket ediyoruz, kendi adımıza değil. Bu sendikalar sadece kendi menfaatleri adına hareket ediyorlar. Bu ne kazandırır ne kaybettirir. Biz enflasyona işçimizi, memurumuzu ezdirmeyeceğiz. Enflasyon üzerinde bir zam yaptıysak onu geri almayacağız.

Burada 3,5+4 denilmiştir. Nihai neticesi bu demek değildir. Yılsonu itibarıyla, enflasyon tek haneliye, 7.5’in altına düşmezse örneğin 1 puan kaldıysa biz farkını ödeyeceğiz. Enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bakıyorsunuz 7,5+7,5; 10+10 istiyorlar. Nereye gidiyorsun kardeşim? Bizi siz Yunanistan mı yapmak istiyorsunuz? İspanya’nın durumuna mı düşürmek istiyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset