Başbakan'dan Kılıç'a cevap

Başbakan Erdoğan, Haşim Kılıç'ın "Siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyiz" çıkışına "Hiçbir erkin diğerini kuşatmasına müsaade etmeyiz" yanıtını verdi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ülkemiz malum kuvvetler ayrılığı üzerine kurulu bir sisteme dayalıd

Başbakan'dan Kılıç'a cevap

Başbakan Erdoğan, Haşim Kılıç'ın "Siyasetin yargıyı kuşatmasına izin vermeyiz" çıkışına "Hiçbir erkin diğerini kuşatmasına müsaade etmeyiz" yanıtını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ülkemiz malum kuvvetler ayrılığı üzerine kurulu bir sisteme dayalıdır. Bunun yasama, yürütme, yargı organı vardır. Bu erklerin hiçbirisinin bir diğerini kuşatma yetkisi söz konusu değildir'' dedi.

Erdoğan, TBMM'de, gazetecilerin Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerini hatırlatması üzerine, şunları kaydetti:

''Ülkemiz malum kuvvetler ayrılığı üzerine kurulu bir sisteme dayalıdır. Bunun yasama, yürütme, yargı organı vardır. Bu erklerin hiçbirisinin bir diğerini kuşatma yetkisi söz konusu değildir.

Biz bildiğiniz gibi bir erkin, özellikle kendisini kuşattığı dönemi yaşamış bir partiyiz. Bunu gördük, bunu tecrübe etmiş, görmüş siyasi parti olarak da ülkemizde hiçbir erkin bir diğerini kuşatmasına biz de asla müsaade etmeyiz. Mücadelemiz de bu istikamette yürümüştür. Zaten demokratik parlamenter sistemin de esası budur.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset