Başbakan'dan İmralı açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Afrika ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.Afrika ziyareti öncesi Atatürk Havalimanında açıklama yapan Erdoğan, tek muhatap Öcalan mı sorusuna, "Bu yeni başlamış bir süreç değil. Bizim tüm gayretimiz terörle

Başbakan'dan İmralı açıklaması


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Afrika ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Afrika ziyareti öncesi Atatürk Havalimanında açıklama yapan Erdoğan, tek muhatap Öcalan mı sorusuna, "Bu yeni başlamış bir süreç değil. Bizim tüm gayretimiz terörle mücadelede başarılı olabilmek, ülkemize huzur ve refahı tam manasıyla dört bi köşesine getirmek" dedi.

İşte Başbakan'ın açıklamalarından satırbaşları:

-Olayın bizim açımızda iki ayağı var: 1-Devlet ayağı, 2- Siyaset ayağı.. Ama bunu anlamayanlar var. Bu inceliği ayırt edemeyen siyasetçiler var. İstihbarat teşkilatı yürütmenin en önemli ayağıdır. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Bizler de şu anda bu adımı attık. Tabii bu esnada gelişmeler var.. Bizler siyasetçi olarak böyle bir görüşmenin içinde olmadık, olmayacağız. Biz terörle mücadele, siyasetçiyle müzakere ederiz.

AVRUPA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİYASİ AYAĞIDIR

-Bundan önce Oslo olayı vardı, ama şu an gündemimizde Oslo yok. Avrupa bölücü terör örgütünün siyasi ayağıdır. Onlar şu anda İmralı'ya karşı farklı yaklaşmaktadır. Bu hassasiyetleri görmek lazım.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN

-Ülkemizdeki gerek STK'lar olsun gerek medya olsun el ele versin başarılı olsun. Hala el ele vermiş değiliz, ne medyadan destek alıyoruz, ne STK'lardan. Terörle mücadele böyle olmaz. Herkes üzerine düşeni yapsın.

ANAMUHALEFET DÜRÜST DEĞİL

-CHP kredi veriyoruz diyor. Sen nereye kredi vereceksin. Sen krediye muhtaçsın. Çözüm yeri meclistir diyor. Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Ziyaretimize geldiler, MHP kabul etmiyor dediler. Onların kabul edip etmemesi önemli değil, buyrun beraber yapalım dedim, ama dürüst olması lazım, dürüst değil. Hala doğru olmayan, dürüst olmayan açıklamalar yapıyor.

CHP SAMİMİ İSE BERABER ÇALIŞALIM

-Kendi yardımcısı Akif Hamza Çebi hemen olmaz, 2-3 ay bize müsaade edin dedi, biz 3 ayı devirdik. Eğer samimiyse dürüstse versin 3 arkadaşına talimatı bu sorunu çözelim. Siz şahitsiniz ben 3 arkadaşım hazır, buyrun bu çalışmayı yapalım, ama dürüst olalım.

GENEL AF YOK

-Teröre bulaşmış suçlulara genel af asla söz konusu değildir. İmralı için ev hapsi gibi şeyler uyduruluyor, böyle bir şey asla söz konusu değildir. AK Parti iktidarında asla böyle bir şey mümkün değildir.

"ZAMANLA GÖRÜRSÜNÜZ"

Erdoğan "İmralı'dan gelen somut talepler var mı?" sorusuna kızdı. "Ben size her şeyi açıklayamam" diyen Erdoğan, "zamanla görürsünüz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset