Başbakan'dan CHP'ye tepki

 "EDEPSİZLİK" Aile Bakanımıza ağza alınmayacak ifadelerle bir saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı düzenleyen edepsiz, yüzü kızaracağı yerde TBMM Başkanı’nı hedef almak suretiyle nasıl bir çukurda olduğunu gösterdi. Bu edepsizliği kınıyorum. Aradan günler geç

Başbakan'dan CHP'ye tepki

 

"EDEPSİZLİK"
 
Aile Bakanımıza ağza alınmayacak ifadelerle bir saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı düzenleyen edepsiz, yüzü kızaracağı yerde TBMM Başkanı’nı hedef almak suretiyle nasıl bir çukurda olduğunu gösterdi. Bu edepsizliği kınıyorum. Aradan günler geçmesine rağmen CHP'den herhangi bir özür de gelmedi. Diline doğruluk kelimesini her aldığında CHP Genel Başkanı'na bu edepsizi hatırlatacağız. Kılıçdaroğlu'na 'kadın hakları' dediğinde bu olayı hatırlatacağım. Sayın Kılıçdaroğlu’na tek bir hususu hatırlatıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu “Yalancıdan Başbakan olmaz” demiş. Kılıçdaroğlu haklı… Yalancıdan Başbakan olmaz. Onun içindir ki milletim bu ülkede Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmadı yapmayacak. Sadece yalancıdan değil edepsizi milletvekili yapandan da Başbakan olmaz.
 
"MİTİNG KAZLIÇEŞME'DE YAPILSIN"
 
Her 1 Mayıs öncesinde olduğu gibi bazı gruplar ve sendikalar 1 Mayıs'ı çatışma ortamına döndürmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
 
Dün bazı sendikalarla bir araya geldim. Artık alışılmış bazı komplekslerin ve tabuların yıklması gerektiğini söyledim. Taksim'deki çalışmalardan bahsettim ve 'burada yapılacak törende Allah göstermesin, bir provokatif eylem neticesinde burada olabilecek bir hareketlenmede, bırakın 20-30 kişi 1 kişinin bile ölümüne dayana bilir misiniz?' diye sordum kendilerine. Böyle bir şey olursa bunun hesabı bize sorulacak. Bizim emekçi kardeşlerimiz bu ülkede 1 Mayıs'ı kutlayamazken, bunun önünü açan 30 yıl sonra AK Parti iktidarı oldu. Ve o günü tatil ilan ettik.
 
Biz size kutlamayın demiyoruz. Biz 21.5 milyon oyu olann bir parti olarak Kazlıçeşme'de miting yapıyoruz da siz nedenn Kazlıçeşme'de yapmıyorsunuz. Kazlıçeşme gayet uygun bir yer. Şimdi zaten İstanbul'a iki tane miting alanı yapıyoruz.
 
Biz alana kesinlikle böyle bir girişinn yapılmasına ve bu tür bir mitinge izinn vermeyeceğiz. Kazancı Yokuşu'nda anma yapsınlar, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraksınlar ve mitingi Kazlıçeşme'de yapsınlar. Benn bu konuda sendikalardan anlayış bekliyorum.
 
CHP Genel Başkanı da gerilim kokusu alıp, bu konuda açıklama yapmasın. Onn yıllar boyunca bu ülkede alın terinin ve hak mücadelesinin istismarı yapıldı. Biz iktidara geldiğimizden bu yana hak mücadelesinin ve alın terinin yanında olduk.
 
"BU KAN TUTKUSU NE?"
 
Son 30 yılda çok büyük acılar yaşadık, çok büyük bedeller ödedik, kundaktaki bebekten, 80-90 yaşıındaki ninelere kadar çok fazla hayatın gözlerimizin önünde hayatından olduğunu, şehit olduğunu gördük. Eskişehir'de bir şehit ailesi, Akil İnsanlar heyetine 'Bu acılar artık dinsin. Biz çektik başkaları çekmesin. Keşke 2004'te bitseydi de benim yavrum şu anda hayatta olsaydı' diyor. Dikkat ediyorum bu tür ailelerdenn gelen temenniler hep bu istikamette. Bu ülkede aylardır hiçbir annne-baba terör nedeniyle evlat acısı yaşamadı. Bir tek çocuğumuz, terör nedeniyle babasını kaybetmedi. Ey CHP ve MHP, siz neden bundan rahatsızsınız? Bu kan tutkusu ne? Eğer ölmeyi, öldürmeyi bu kadar seviyorsanız, gidin dağlara yurtdışına çıkacak teröristlere engel olun.
 
Yoksul gariban halk çocukları şehit oldukça, birileri de burada ellerini ovuşturdu. Terörle korkutarak siyaset yapıyorlardı. Kimse kusura bakmasın, biz o tezgahı bozarız ve bozuyoruz. MHP ve CHP, İşçi Partisi'nin sığınağında zırıl zırıl ağlıyorlar. Çünnkü terör onların son şanslarıydı. MHP Genel Başkanı dün açıklama yapıyor ve 'Bizim İP ile bir bağlantıımız yok demiyor. Ne diyor? 'İşçi Partisi'nin Genel Başkanı'nı Silivri'den çıkarın' diyor. Çok mu özledin İP Genel Başkanı'nı? Onunla fotoğraf mı çekileceksin çıktığında? Photoshop çok ilerledi. İstersen İşçi Partisi Genel Başkanı'nın terör örgütü kampındaki fotoğrafına kendini de ekleyebilirsin.
 
"KİRLİ SAVAŞIN KAZANANI, ŞEREFLİ BARIŞIN KAYBEDENİ OLMAZ"
 
Buradan milletime sesleniyorum. Bizdenn duymadığınız hiçbir şeye inanmayın. Pazarlık yapılıyor diyorlar, yalan. Terör örgütü bu süreçte meşruiyet kazandırılıyor diyorlar, yalan. Kirli bir savaşın kazananı, şerefli bir barışın da kaybedeni olmaz. Bu sürecin kaybedeni kan aşıkları olacaktır. Bu sürecin kazananı da inşallah milletimiz olacaktır, Türkiye olacaktır.
 
"BOP BİTTİ"
 
Bahçeli 'BOP’un başkanı' diyor. 'Bunlarla ne tür anlaşma içine girdi' diyor. Gazeteciler bir sorsunlar bu BOP nedir inanın bilmez. Ciddi söylüyorum bilmez. Ortada BOP diye bir şey kalmadı. Bu proje, Sayın Bush zamandan başlamıştı, başlamasıyla bitişi bir olmuştur. Bunun üç tane dönem içinde görevlendirilmiş ülkesi vardı; İtalya, Türkiye ve Yemen. Ortadoğu barışı, kadın hakları ve ekonomi gibi işler vardı. Ama artık böyle bir şey kalmadı, bitti. Ama bunu bitiremeyen MHP’nin Başkanı Bahçeli ve zaman zaman da Kılıçdaroğlu.
 
Buradan nemalanmaya çalışıyorlar ama milletimin buna prim verdiği yok. MHP Genel Başkanı, freni patlamış kamyon gibi savrulmuş gidiyor. Zamanında millete ödettiği belgeleri hatırlattığımızda çılgına dönüyorlar.
 
 
"İSPATLAMAZSAN NAMERTSİN"
 
Bizi Bozüyük'te banka kurtarmak için toplantı yapmakla suçlayan Bahçeli'ye sesleniyorum. Bunu ispat edemezsen namertsin. Oraya biz fabrikaları ziyarete gittik. Toprak Holding'tir o da. O grubun da şu an TMSF tarafından birçok malı tasfiye edilmiştir. Biz bu milletin tek bir kuruşunu kimseye yedirtmeyiz.
 
BAHÇELİ'NİN 'DÜNÜR' İDDİASINA YANIT
 
Bununla da kalmıyor. Dünürümü ihya ettiğimi söylüyor. Bahçeli, sende hakikaten kafa karışıklığı var. Benim dünürümün bir tanesi taksisi var ve oradan para kazanıyor. Bir tanesi de Sadık Albayrak'tır ve yazardır. Oradan para kazanıyor. Diğer bir tanesi de inşaat mühendisidir ve özel bir şirkettte çalışarak para kazanıyor. Benim dünürlerim bunlar. Sen kendine bak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset