Başbakan'dan CHP'li Aygün'e dava

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezine ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırı sonrasında, bir sosyal paylaşım sitesinde değerlendirmelerde bulunan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'den 50 bin liralık manevi tazminat talep etti.Erdoğan

Başbakan'dan CHP'li Aygün'e dava

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezine ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırı sonrasında, bir sosyal paylaşım sitesinde değerlendirmelerde bulunan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'den 50 bin liralık manevi tazminat talep etti.

Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya ve Burhanettin Sevencan'ın açtığı davanın dilekçesinde, Aygün'ün 20 Mart'ta Twitter'dan paylaştığı iletilerde eleştiri sınırlarını aşarak, Erdoğan'ın şahsiyet haklarına ağır hakaretlerde bulunduğu savunuldu.
 
Aygün'ün, internet ortamında paylaştığı iletilere yer verilen dilekçede, davalının, Başbakan Erdoğan'ı ''terörist olmakla'' itham ettiği belirtildi. Dilekçede, şunlar kaydedildi: ''Davalının, müvekkilimizi 'terörist' ilan etme ve Başbakan Erdoğan ile iletilerinde yer verdiği olaylar arasında kurumsal bağ kurma gayreti açıkça görülmektedir. Bu açık bir provokatif komplodur. Bu iletilerin, siyasi geçmişiyle yaşadığı olaylar kamuoyunun malumunda olan bir kişi tarafından, AK Parti Genel Merkezine ve Adalet Bakanlığına haince ve korkakça yapılan terörist saldırının hemen sonrasında yazılması da ayrıca dikkat çekicidir.''
 
Aygün'ün ifadelerinin hakaret, aşağılama, iftira ve küçük düşürme amacı taşıdığı, siyasi eleştiri niteliğinde olmadığı kaydedilen dilekçede, Aygün'den 50 bin lira manevi tazminat talep edildi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset