Başbakan'dan bekarlara mesaj!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya’daki törende Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı olmak üzere kente kazandırılan 735 milyon liralık yatırımların toplu açılışını yaptı. Erdoğan, buradaki konuşmasında çarpıcı açıklamalarda da bulundu.İşte Erdoğan'ın açıklamala

Başbakan'dan bekarlara mesaj!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya’daki törende Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı olmak üzere kente kazandırılan 735 milyon liralık yatırımların toplu açılışını yaptı. Erdoğan, buradaki konuşmasında çarpıcı açıklamalarda da bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yarın inşallah vuslatının 739’ncu yıl dönümünde Konya’da Hazreti Mevlana’yı hep birlikte yad edeceğiz. Bu kadim Selçuklu başkentine hizmet etmek bizim için iftihar vesilesidir. konya’nın asırlardır hayalini kurduğu bir projenin açılışını yapıyoruz. Konya ovasını suyla buluşturacak Mavi Tünel ve Bağbaşı tünellerini tamamladık ve bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Biz göreve geldiğimizde Konya Ovası projesini raflara kaldırmış terk edilmiş halde bulduk. GAP ve DAP ile birlikte Konya Ovası projesini ele aldık ve çalışmalara hız verdik.

Bakın Konya alan olarak en büyük illerinden biri. Ancak su kaynakları son derece kısıtlı. 1819 yılında yaklaşık 200 yıl önce Konya topraklarının bu susuzluğunu gidermek için ilk girişim yapıldı, başarısız oldu. 1891-72 ve 80’de aynı şekilde teşebbüsler oldu ama bunlar da sonuçsuz kaldı. 2004 yılında biz bu projeyi yeniden ele aldık Bağbaşı ve Mavi Tünel ihalesi 1996’da 400 milyon dolara yapılmıştı. Bu rakam 550 milyon dolara kadar varıyordu. Biz yeni teknikler uygulayarak projenin maliyetini iyice düşürdük. 217 milyon dolara ihale edildi. Biz bu iki yatırımı neredeyse yarı fiyatına mal ettik. TBMM genel kurulu bir haftadır yoğun şekilde çalışıyor. Perşembe günü bütçe oylaması yapılacak ve 2013 bütçemiz de şekillenmiş olacak. Hükümet olarak 10 bütçe hazırladık. Biz görevi devraldığımızda Türkiye ekonomik yük bakımından 26. sıradaydık, şu anda 17’nci sıraya yükseldik. Bu lafla olmuyor, çalışarak oluyor.

BEKARLARA SESLENDİ
Bekar olan gençlere sesleniyorum. Gençler evleneceksiniz. 1071'de Selçuklu ne durumda ise Türkiye de 2071'de dünyada aynı güçte olacak. Belki biz göremeyeceğiz, gençler sizlere sesleniyorum, evleneceksiniz, İnşallah 1071'in neslini siz yetiştireceksiniz. Türkiye'yi ilk 10'un içinde farklı bir yere yerleştireceksiniz. 4+4+4 ile yeni bir dönem başladı. Siz birilerinin televizyonlarda dediklerine bakmayın. Onların derdi yok. Biz dertliyiz dertli.

"BİZİ KISKANANLAR VAR..."
Ne olur, birbirimizi Allah için çok sevelim. Birbirimize düşürmek isteyenlere prim vermeyelim. Biz enerjimizi dışarı harcayalım. Bizi ayırmak bölmek isteyenlere kulak asmayalım. Bizi kıskananlar var onların oyununa gelmeyelim. İnanıyorum ki bu oyunu bozacağız. Konya gibi şehirlerimize yeni bedeller ödetilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset