Başbakan'dan 6 mesaj!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verilecek mesajlar kadar tarihi çıkacak tarihi fotoğraflarla da dikkat çeken Diyarbakır gezisi yarın başlıyor. Erdoğan, maddi değeri 1 milyar TL’yi bulduğu belirtilen 300 tesisin toplu açılışını gerçekleştirecek.TATLISES V

Başbakan'dan 6 mesaj!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verilecek mesajlar kadar tarihi çıkacak tarihi fotoğraflarla da dikkat çeken Diyarbakır gezisi yarın başlıyor. Erdoğan, maddi değeri 1 milyar TL’yi bulduğu belirtilen 300 tesisin toplu açılışını gerçekleştirecek.

TATLISES VE PERWER DÜET YAPACAK

Daha sonra Başbakan, 360 çiftin evleneceği nikâh törenine katılacak. Bu törende, ünlü sanatçılar İbrahim Tatlıses ile Şivan Perwer düet yapacak. Erdoğan, Irak’ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ile de özel olarak görüşecek. Erdoğan, akşam ise valiliğin organize ettiği ve kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla kanaat önderlerinin de katılacağı toplantıda kentin sorunlarını masaya yatıracak.

VATANDAŞLARLA PAZAR BULUŞACAK

Başbakan Erdoğan, pazar günü ise Ergani ve Bismil’de toplu açılışlar ve mitinglerle halkla buluşacak. Başbakan’ın Diyarbakır gezisinde öne çıkması beklenen altı mesaj ise şöyle:

1-Barzani’yle ‘kardeşiz’ imajı

Başbakan’ın Mesud Barzani ile görüşmesinin bölgede çözüm süreciyle oluşturulmaya çalışılan havayı pekiştireceği belirtiliyor. Erdoğan’ın da konuşmasında bu kardeşliğe ve işbirliğine vurgu yapacağı kaydediliyor. Yeni bir dönemi açacak buluşmada, Tatlıses-Perwer düeti ise oluşacak havayı yansıtma bakımından önem taşıyor.

2- Arınç’la ‘ayrılık yok’ vurgusu

Erdoğan’ın, ‘öğrenci evleri’ konusunda farklı mesajlar verdiği Arınç’ı da özel olarak geziye davet etmesi ve aynı uçakla Diyarbakır’a gidecek olmasının da önem taşıdığı kaydediliyor. Erdoğan’ın, vereceği görüntüyle, “Aramızda ayrılık yok” diyeceği kaydediliyor.

3- Paket son değil devamı gelecek

BAŞBAKAN Erdoğan 30 Eylül’de açıkladığı demokratikleşme paketiyle elini güçlendirmiş olacak kente gidiyor. “Paket son değil, devamı gelecek” diyen Erdoğan’ın, bu vurguyu bizzat Diyarbakır’dan yapacağı belirtiliyor.

4- Süreçte kesinlikle kesinti olmayacak

Başbakan’ın altını çizeceği noktalardan biri de çözüm süreci. PKK’dan yapılan “Çekilmenin durdurulduğu” açıklamalarına karşın Erdoğan “Çözüm sürecinden geri adım yok, yola devam” mesajını bizzat Diyarbakır’dan verecek.

5- Oldu bittiye izin vermeyiz

Diyarbakır’dan, Erdoğan Suriye’nin kuzeyindeki yapılanmalar konusunda da mesaj verecek. PYD’nin başını çektiği Kürt grupların geçici özerk yönetim ilan etme çabasına karşı “Oldu bittiye izin yok” diyecegi öngörülüyor.

6- Ekonomik açılıma devam

Başbakan’ın gezide 1 katrilyonluk toplu açılışın yanı sıra sosyal ve ekonomik adımlara dair de mesajlar vereceği belirtiliyor. Güneydoğu’ya yönelik özel teşviklerin yanı sıra Irak’ın kuzeyine açılacak yeni sınır kapıları, enerji, ulaşım hatları Başbakan’ın konuşmalarına da yansıyacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler