Başbakan'dan 3. dönem şartı

AK Parti '3 dönem' sınırlamasına teşkilatlardan başladıAK Parti yönetimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık vurguladığı "3 dönem üst üste" adaylık sınırlamasını, teşkilat başkanları için uygulamaya soktu. 2012 sonbaharında 4’üncü olağan kongreye

Başbakan'dan 3. dönem şartı

AK Parti '3 dönem' sınırlamasına teşkilatlardan başladı

AK Parti yönetimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık vurguladığı "3 dönem üst üste" adaylık sınırlamasını, teşkilat başkanları için uygulamaya soktu. 2012 sonbaharında 4’üncü olağan kongreye hazırlanan AK Parti’de 18 Kasım’da başlayan belde ve ilçe kongrelerinde 113 ilçe ve belde başkanı, AK Parti tüzüğündeki madde gereği yeniden aday olamayarak görevlerinden ayrıldı.

 AA muhabirine konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti tüzüğünün 132’inci maddesindeki "AK Parti listelerinden aday gösterilip seçilmiş olan belediye başkanları ve milletvekilleri, en fazla üç dönem aday gösterilebilir" hükmünü kongrelerde tavizsiz şekilde uyguladıklarını söyledi.

 Erdem, "Başbakanımız ve genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu maddenin uygulanması konusunda çok hassas. Bugüne kadar 403 ilçe kongresi yapıldı, 113 arkadaşımız 4’üncü kez aday olmadı. Ara verip tekrar bu görevlere gelebilirler ancak şu an görevi bıraktılar. Örneğin Kilis’in 4 ilçesinin dördünde de ilçe başkanlarımız 3 dönemdir görev yapıyordu. Bu kongre döneminde bu ilin tamamında ilçe başkanlarımız değişti, yeni isimler göreve geldi" diye konuştu.

 Parti tüzüğündeki sınırlama gereği yeniden aday olmayan teşkilat yöneticilerinin birçoğunun görevlerinde oldukça başarılı olduğuna dikkati çeken Ekrem Erdem, "Bununla birlikte parti olarak ilkelerimiz hepsinden daha önemli.

 Partimizin dinamizmi, teşkilatımıza da bu vesile ile taze kan olarak yansıyacaktır" dedi.

-403 ilçe kongresi tamam-

Kongre süreci ile birlikte AK Parti’deki kan değişimi tabandan başlamış olacak. AK Parti’de bugüne kadar 403 ilçe kongresi yapıldı. İlçe kongrelerinin Ocak ayı içinde tamamlanması planlanırken, il kongrelerinin de 30 Haziran’a kadar yapılması öngörülüyor. 2012 sonbaharında yapılması öngörülen 4’üncü büyük olağan kongrenin kesin tarihi ise önümüzdeki aylarda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında netleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler