Başbakan'dan 2. one minute

Mısır'da askeri darbe sonucu işbaşına gelen cumhurbaşkanı yardımcılarından birinin Başbakan Erdoğan'ı aradığı, ancak Erdoğan'ın görüşmeyi reddettiği ortaya çıktı. Ret gerekçesini AK Parti MKYK toplantısında kurmaylarıyla paylaşan Başbakan Erdoğan 'Darbeci

Başbakan'dan 2. one minute

Mısır'da askeri darbe sonucu işbaşına gelen cumhurbaşkanı yardımcılarından birinin Başbakan Erdoğan'ı aradığı, ancak Erdoğan'ın görüşmeyi reddettiği ortaya çıktı. Ret gerekçesini AK Parti MKYK toplantısında kurmaylarıyla paylaşan Başbakan Erdoğan 'Darbeciler kendi meşruiyetleri için bizi kullanmak istediler, reddettik' dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gerçekleştirildi. AK Parti Genel Merkezi'nde yaklaşık beş saat süren toplantıda, yeni anayasa konusunda sonuna kadar masada kalma kararı çıktı. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda Meclis'te bulunan dört siyasi partinin anlaştığı 48 maddeye ilişkin CHP ve MHP'nin uzlaşmaz tavrının halka şikayet edilmesi kararlaştırıldı.

MISIR'DA TAVİZ YOK

Toplantıda Mısır'da Mursi yönetimine yapılan askeri darbe de masaya yatırıldı. Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Mısır Büyükelçisi Abdurrahman Selahattin ile görüşmesinin detaylarını anlattığı toplantıda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da bir sunum yaptığı bildirildi. Toplantıda, Mısır'ın mevcut hükümeti resmen tanınmaması ve Türkiye'nin darbe karşısındaki tutumundan taviz verilmemesi kararlaştırılırken, bununla birlikte darbe sonucu işbaşına gelen yeni yönetimle de ilişkilerin sürdürülmesi benimsendi.

MEŞRUİYETİ REDDETTİK

MKYK'da Başbakan Erdoğan'ın, 'Bizim Mısır'da cumhurbaşkanımız Mursi'dir' dediği öğrenildi. Mısır'da darbe sonrası göreve getirilen yeni Cumhurbaşkan Yardımcısı'nın Başbakan ile görüşmek istediği fakat Erdoğan'ın kabul etmediği bilgisi de MKYK üyeleriyle paylaşıldı. Başbakan ret gerekçesini 'kendi meşruiyetleri için bizi kullanmak istediler reddettik' şeklinde açıkladığı öğrenildi.

ÇÖZÜM SÜRECİ MASAYA YATIRILDI

MKYK'nın diğer önemli gündem maddesi ise terör örgütü PKK'nın çekilme süreci oldu. Van ve Lice'de teröristlerin mezarlık açılışlarında verdikleri görüntüler ve örgütün üst yapılanması KCK yönetimindeki değişiklikler ele alındı. KCK'daki değişilik süreci sabote edebilecek eylemlere girme potansiyeli olan HPG'nin kontrol altına alınması olarak yorumlandı.

TOPLANTININ ARDINDAN İFTAR

MKYK toplantısının ardından Başbakan Erdoğan, MKYK üyelerine ve eşlerine iftar verdi. Erdoğan, kurmaylarına ve eşlerine verdiği iftar menüsünde, 'Süleymaniye çorbası, su böreği, zeytinyağlı tabak, osmanlı sarma ve güllaç' ikramında bulunda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset