Başbakan'a şok suikast planı

Terör örgütünün Başbakan Erdoğan'a suikast planı hazırladığı öğrenildi. Teröristlerin suikast planını MİT bozdu.Edinilen bilgilere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı 4 Mart günü Başbakanlık'a ve güvenlik birimlerine şok bir istihbarat ulaştırdı. Bu istihbar

Başbakan'a şok suikast planı

Terör örgütünün Başbakan Erdoğan'a suikast planı hazırladığı öğrenildi. Teröristlerin suikast planını MİT bozdu.

Edinilen bilgilere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı 4 Mart günü Başbakanlık'a ve güvenlik birimlerine şok bir istihbarat ulaştırdı. Bu istihbarat Başkent'i ayağa kaldırdı.

MİT'in gönderdiği çok hassas istihbarata göre, Başbakan'a yönelik çok ince planlanmış bir suikast için harekete geçen bir eylem grubu tespit edilmişti.

MİT'in edindiği bilgilere göre, aralarında 4 keskin nişancının da bulunduğu yaklaşık 15 kişiden oluşan suikast timi, Ankara Protokol yolunun 25 ile 30'ncu kilometreleri arasında Başbakan'ın konvoyuna yönelik bir saldırı planlıyordu.

MİT istihbaratı anında başta Başbakanlık Koruma Müdürlüğü olmak üzere Genelkurmay Başkanlığı ve Ankara Valiliği dahil en hassas kurumlara bildirdi.

HAYATİ BİLGİ KCK'YA SIZAN MİT UNSURLARINDAN
Kritik istihbaratın KCK içine sızan MİT unsurları tarafından elde edildiği de istihbarat başarısının detayları arasında. MİT'in terör saldırılarına dair istihbarat vermediği eleştirileri, ulaştırılan bu kritik istihbaratla çürütülmüş oldu.

MİT'in verdiği güçlü istihbarat üzerine Başbakan'ın yol güzergahına Polis ve Jandarma Özel Harekat Timlerinden oluşan ilave koruma timleri görevlendirildi. Başbakan'ın etrafındaki koruma kalkanı da genişletildi. Başbakanın Koruma planı alternatif senaryolar göz önünde bulundurularak güncellendi ve koruma sayısı artırıldı.

MİT'in verdiği kritik istihbarat yalnızca Ankara'yı değil Başbakan'ın evinin bulunduğu İstanbul'u da hareketlendirdi. Başta Kısıklı olmak üzere Başbakan'ın olası güzergahlarının tamamına ek destek birimleri görevlendirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset