Başbakan, Yine Esti Gürledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile aralarında geçen bir konuşmada Peres'in kendisi ile Filistinlilere konut yapma konusunda görüştüğünü "Siz bilginizi bende parayı temin edeyim Filistinlilere konut yapalım" dediğini söyley

Başbakan, Yine Esti Gürledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile aralarında geçen bir konuşmada Peres'in kendisi ile Filistinlilere konut yapma konusunda görüştüğünü "Siz bilginizi bende parayı temin edeyim Filistinlilere konut yapalım" dediğini söyleyerek, "Bu İsrail sabah başka akşam başka konuşuyor. Bunları iyi tanıyın bunlarda her oyun var" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Filistin'in BM'de gözlemci ülke olarak kabul edilmesi nedeniyle Filistin'in Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen yemekte konuştu.

"KABUL ETMESEN NE YAZAR!"

BM'de Filistin'in üye olmayan gözlemci devlet olarak kabul edilmesinin önemli bir adım olduğunu vurguladı. BM'de İsrail'in Nükleer Silah tesislerini incelenmesine oylamada 176 "evet' oyu kullanıldığını hatırlatan Erdoğan, "Çok önemli, tarihi karar. Bu ne demektir biliyor musunuz? 'Ey İsrail kendine gel.'

İsrail demiş ki; 'Ben bunu kabul etmiyorum'. Kabul etsen ne yazar etmesen ne yazar. Bundan sonraki değerlendirme çok daha farklı olacak. Neden ? Çünkü; BM'nin almış olduğu bu karar farklı yerlerdeki yaptırımları da şimdi farklı bir şekilde değerlendirmeyi gündeme getirecektir" dedi.

"BUNLARDA HER OYUN VAR!"

İsrail'in Filistin'de kalıcı ve adil barış zemini bilinçli bir şekilde tahrip ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Ben şimdi buradan Şimon Peres"e sesleniyorum sen bir zamanlar bu topraklarda Türkiye olarak konut yapımında başarılısınız Filistinlilere konut yapma konusunda siz bilginizi bende parayı temin edeyim Filistinlilere konut yapalım diyen insan değil miydin? Bu İsrail sabah başka akşam başka bunları iyi tanıyın bunlarda her oyun var" ifadelerini kullandı.

"KAPALI KAPILAR ARDINDA KONUŞULMADI"

İsrail yönetiminin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'de 3 bin ilave konut inşa edilmesine onay verdiğini bu karar ile iki devletli çözüm vizyonunu tehlikeye attığının altını çizen Erdoğan, "Amerikalı dostlarımıza da sesleniyorum. Orta Doğu'da iki devletli bir yapıyı isteyen siz değil miydiniz? Şimdi ne oldu da Filistin'in devlet olmasına karşı durdunuz? Bunu anlamak mümkün değil.

1 yıl önce önümüzdeki yıl BM'de Filistin'in bayrağını göreceksiniz derken öbür yıl maalesef orada bir manevra yapıldı. Ben bunları kendilerine söylediğim için şuan rahat konuşuyorum. Yani bunlar kapalı kapılar ardında konuşulmadı, biliniz. Bunlar bizzat yüzlerine söylendi" şeklinde konuştu.

"BATI ŞERİA VE GAZZE FİLİSTİN'E AİTTİR"

"Erdoğan, "Hangi yerleşim projeleri devreye sokulursa sokulsun. Filistinlilere ne kadar baskı uygulanırsa uygulansın Batı Şeria ve Gazze Filistinlilere aittir. Ebediyen de Filistinlilerin olacaktır" dedi.

Bugün Filistin'de 4,3 milyon insan yaşadığını, Filistin toprakları dışında yaşayan Filistinlilerin ele alındığı zaman 11 milyon Filistinli topraklarında yaşama hakkına sahip olduğunu ifade eden Erdoğan, "Onları o haktan mahrum edenler tarihe de insanlığa da bunun hesabını verecektir" ifadelerini kullandı.

 Filistinlilere seslenen Erdoğan, "Türk milletinin daima sizin yanınızdadır ve sizin yanınızda olacaktır" dedi. Filistin topraklarının İsrail yerleşimleri tarafından 'hastalıklı bir ur biçiminde' sarıldığı benzetmesini yapan Erdoğan Türkiye'nin bu yerleşimlerin durdurulmasında Filistin'in yanında olduğunu vurguladı

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset