Başbakan Yıldırım: Tecavüze af yok

Başbakan Yıldırım çok konuşulan cinsel istismar tartışması için konuştu

Başbakan Yıldırım: Tecavüze af yok
Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar düzenlemesinin, tecavüze af olmadığını belirterek, mağduriyetleri gidermek istediklerini fakat konunun saptırıldığını söyledi. 

Başbakan Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım "Tacizcilerin serbest kalması gibi bir durum söz konusu mu?" sorusunda şu cevabı verdi:

"Bu tamamen uydurmadır. Yasaları bilmiyor. Bir kez olmak şartıyla geriye dönük bir mağduriyeti giderme meselesidir. CHP her zamanki gibi bunu ucuz bir malzeme yaptı. Tecavüze en ağır cezayı Ak Parti getirdi. Bu saatten sonra bu tür evlilikler olmayacak. 3 bin ailenin mağduriyeti giderilecek hepsi bu. Diğeri CHP'nin saptırma, sapıtma ve uydurmasıdır."

BAŞBAKAN'DAN DOLAR ARTIŞI KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMLAR

Başbakan Binali Yıldırım dolar ve euroda yükseliş sürerken Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK)'nun  saat 16.00'da toplanacağını açıkladı. Başbakan dolar artışı ile ilgili açıklamasının devamında ise ""Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısını saat  16.00'da, ilgili birimlerin katılımıyla geniş kapsamlı bir şekilde yapacağız.  Amerikan seçimlerinden sonra dünya ekonomilerinde bir hareketlilik başladı.  Özellikle döviz kurlarıyla başlayan bu hareketliliğin halen devam ettiğini  biliyoruz. Dolar kurundaki bu artış da, diğer döviz kurlarındaki artışlar da  dahil olmak üzere bu konuları değerlendireceğiz. Vatandaşlarımız rahat olsun,  Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır. Türkiye ekonomisiyle ilgili herhangi  bir tereddüt yok" ifadelerini kullandı.

"ÖYLE YA DA BÖYLE ÇEKİLMEK ZORUNDALAR"

Yıldırım terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Menbic'ten çekilmesi ile ilgili soruya da "ABD ile sürekli temas halindeyiz. YPG Fırat'ın batısında çekilecek. Öyle ya da böyle çekilmek zorundalar" şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler