Başbakan yardımcısından flaş açıklama !

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Guardian'a verdiği özel röportajda ülkesindeki savaşta iki tarafın da güçlerinin eşit olduğunu belirterek, hükümetin Cenevre görüşmelerinde ateşkes isteyebileceğini öne sürdü.Cemil ne silahlı muhalefetin ne de rejim

Başbakan yardımcısından flaş açıklama !

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Guardian'a verdiği özel röportajda ülkesindeki savaşta iki tarafın da güçlerinin eşit olduğunu belirterek, hükümetin Cenevre görüşmelerinde ateşkes isteyebileceğini öne sürdü.

Cemil ne silahlı muhalefetin ne de rejimin karşı tarafı yenebilecek güçte olduğunu belirterek, "Bu sıfır dengesi bir süre değişmeyecek" dedi. Suriye'de iki yıldan fazla süredir devam eden savaşta 100 binden fazla insan öldü. Çatışmalar ülkenin dört bir yanında devam ediyor.

Aynı zamanda Maliye Bakanlığı görevini de yürüten Cemil, savaşın Suriye ekonomisine felaket derecesinde büyük kayıplar verdirdiğini belirtti. Cemil, 100 milyar dolarlık üretim kaybı yaşandığını belirtti.

Suriye hükümetinin Cenevre 2 Konferansı'nda masaya neler süreceğiyle ilgili olarak da ilk kez konuşan Cemil, "Dış müdahaleye son verilmesi, bir ateşkes ilan edilmesi ve Suriye halkının dışarıdan müdahale olmadan, demokratik bir yolla kendi kaderini tayin etmesine izin verecek barışçıl bir siyasi süreç başlatılması" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset