Başbakan Yardımcısı: ’’Bir kuruş para gelmese bile...’’

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş mülteci sorununa ilişkin, "Hiç kimseden bir kuruş para gelmese bile biz bu kardeşlerimize karşı komşuluk ve insanlık vazifemizi yaparız yapmaya da gayret ederiz" dedi.Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Ordu İ

Başbakan Yardımcısı: ’’Bir kuruş para gelmese bile...’’

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş mülteci sorununa ilişkin, "Hiç kimseden bir kuruş para gelmese bile biz bu kardeşlerimize karşı komşuluk ve insanlık vazifemizi yaparız yapmaya da gayret ederiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Ordu İl Başkanlığı tarafından düzenlen Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı kapsamında Ordu'da görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya, Kurtulmuş'un yanı sıra, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, milletvekili adayları Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Mehmet Kara, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve muhtarlar katıldı. Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, muhtarların mesai arkadaşları olduğunu ve onların sorunlarını gidermede önemli bir görev üstlendiklerini söyledi. Türkiye'nin içinde bulunduğu seçim hükümetine değinen Kurtulmuş, geçici hükümetin her türlü sorumluluklarını kusursuz bir şekilde yerine getirdiğini ifade etti.

"SEÇİM HÜKÜMETİ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRİYOR"

7 Haziran seçimleri sonrası bir hükümetin ve bir koalisyonun çıkmadığını ancak kurulan geçici hükümetin sorumluluklarını yerine getirdiğini aktaran Kurtulmuş, "Türkiye bir seçim yaptı ve o seçimi geride bıraktı. Bu seçimden bir iktidar çıkmadı, bu seçimden tek başına iktidar çıkmadığı gibi bu seçimden koalisyon hükümeti de çıkmadı. Türkiye'de ilk defa demokrasi tarihimizde karşılaştığımız anayasal bir durum olan seçim hükümeti ile 1 Kasım seçimlerine gidiyoruz. Bu hükümet bir koalisyon hükümeti değildir. Anayasal zorunluluk olarak bütün partilere teklif edilmiş, sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanımız tarafından AK Parti Genel Başkanı sıfatı ile değil bağımsız bir milletvekili sıfatı ile hükümeti kurma çalışmalarını sürdürmüştür. Dolayısıyla ortada bir koalisyon hükümeti yok, Türkiye'yi seçime götürmekle görevli olan bir seçim hükümeti var. Bu seçim hükümeti terörle mücadelede ve birçok diğer işlerde seçim hükümetiyim, geçici hükümetim diyerek ertelememekte bütün sorumluluklarını eksiksiz kusursuz yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu bağlamda millet 1 Kasım'da tek başına iktidar şansını verecek ve Türkiye çok güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir" diye konuştu.

"KİMSEDEN KURUŞ PARA GELMESE DE BİZ KARDEŞLERİMİZE KARŞI VAZİFEMİZİ YAPARIZ"

7 Haziran seçimlerinden sonra artış gösteren mülteci meselesinde yaşanan olaylar hakkında konuşan ve mültecileri kardeşleri gibi gördüklerini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Seçim sonrası terör olaylarının ardından ortaya çıkan bir diğer mesele ise mülteci meselesidir. Mülteci meselesinde son derece zor bir sürece girildi. Türkiye kullanılarak Doğu Akdeniz mülteci göç yolu üzerinden Avrupa'ya birçok insan ulaşmaya çalıştı. Biz 4-5 yıldan bu yana mülteci sorunu ile karşı karşıyayız. 2 milyon Suriyeli'ye ev sahipliği yapıyoruz. Yaklaşık 7 milyar doların üstünde bir fatura ödedik. Bütün dünya zenginleri bize "aferin aferin" diyorlar ama kimse bu yükün altına elini sokmuyor. Kimse bu meseleyi görüp çözüm ortaya koymak için çalışma yapmıyor. En son Aylan bebeğin cesedinin denizden karaya vurması ile birlikte herkesin kafasına dank etti, yeni gördüler meseleyi. Avrupa'ya tren yollarını kullanarak geçmeye çalışan insanları gördünüz. Bizde Mehmetçik Kobani'den gelen üç aylık bebeği kucağını almış sarmalamış sınırı öyle geçirirken, Avrupa'ya giden mültecilere elinde kamera ile kameraman çelme takıp düşürmekte ve neredeyse ondan intikam almak istiyor. Biz insanlık dersi veriyoruz. Biz insani bir diplomasi yürütüyoruz. Biz her türlü yükün altına elimizi koyuyoruz, başkaları seyrediyor. Seyretmek bir yana dursun aman bu mülteciler bize girmesin diye dikenli teller örüyorlar. Biz kimseden sadaka istemiyoruz. Hiç kimseden bir kuruş para gelmese bile biz bu kardeşlerimize karşı komşuluk ve insanlık vazifemizi yaparız yapmaya da gayret ederiz" şeklinde konuştu.

8İHA)

Başbakan Yardımcısı: ’’Bir kuruş para gelmese bile...’’

Başbakan Yardımcısı: ’’Bir kuruş para gelmese bile...’’

Başbakan Yardımcısı: ’’Bir kuruş para gelmese bile...’’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler