Başbakan Washington'da!

ABD ziyaretinde Başbakan Erdoğan'a, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile diplomat ve bürokratlar eşlik ediyor.Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, özel

Başbakan Washington'da!

ABD ziyaretinde Başbakan Erdoğan'a, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile diplomat ve bürokratlar eşlik ediyor.

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, özel ATA uçağıyla ulaştığı Washington yakınlarındaki Andrews askeri hava üssünde, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ve Amerikalı protokol yetkilileri tarafından karşılandı.

Erdoğan ve Bush'un, terör örgütü PKK ile mücadele, Irak'taki gelişmeler, Kıbrıs ve 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları olmak üzere, iki ülkeyi ilgilendiren ikili ve bölgesel gelişmeleri ele almaları öngörülüyor.

Başbakan Erdoğan, Pazartesi günü Oval Ofis'te ABD Başkanı Bush ile bir araya geldikten sonra Amerikan Ulusal Basın Kulübü'nde (NPC) bir konuşma yapacak. Bu konuşmanın ardından Erdoğan, düşünce kuruluşu Stratejik ve Uluslararası Etütler Merkezi'nde (CSIS) bir toplantıya katılacak. Erdoğan'ın, daha sonra ABD'nin eski Dışişleri
Bakanlarından Madeleine Albright ile bir araya gelmesi öngörülüyor.

Temaslarını tamamlamasının ardından Erdoğan, İtalya Başbakanı Romano Prodi'nin davetlisi olarak, resmi bir ziyaret için bu ülkeye geçecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler