Başbakan, Suudi Arabistan'da

Birbiri ardına kritik yurt dışı ziyaretleri gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, Suriye'de yaşanan olayları ve Beşar Esed yönetimine karşı atılacak adımları Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'le görüşmek üzere Başkent Riyad'a geldi.Son günlerde yoğu

Başbakan, Suudi Arabistan'da

Birbiri ardına kritik yurt dışı ziyaretleri gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, Suriye'de yaşanan olayları ve Beşar Esed yönetimine karşı atılacak adımları Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'le görüşmek üzere Başkent Riyad'a geldi.

Son günlerde yoğun bir yurt dışı trafiği gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 günlük Çin gezisinin ardından Suudi Arabistan'a geldi. Çin ziyareti sonrasında bir günlük aranın ardından Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'a gelen Başbakan Erdoğan, gece saat 03.00'te Riyad Askeri Havaalanı'na indi.

Havaalanında Riyad Emiri Prens Saddam Bin Abdulaziz ve Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün tarafından karşılanan Erdoğan, daha sonra Suudi Arabistan Kralı Abdullah binAbdülaziz'in konuğu olarak geceyi geçirmek üzere misafir sarayına geçti.

Başbakan Erdoğan, gün içinde ise Cuma namazından önce helikopterle Kral Abdullah'ın çölde bulunan yazlık sarayına gidecek. Burada Kral Abdullah'la cuma namazı kılacak olan Başbakan Erdoğan, namazınardından ise Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'le bir görüşme gerçekleştirecek.

GÜNDEM SURİYE

Başbakan Erdoğan'ın 1 günlük Riyad temasları çerçevesinde gündemini ise Suriye oluşturuyor. Erdoğan, Suriye konusunda atılacak adımları Kral Abdullah'la birlikte detaylı bir şekilde masaya yatıracak. Arap ülkelerinin Suriye konusunda etkin rol üstlenmesini isteyen Başbakan Erdoğan, Esed rejimine karşı atılacak adımlar için de Suudi Arabistan Kralı'ndan destek isteyecek.

Başbakan Erdoğan, ayrıca İran ve Çin'e anlattığı gibi Beşar Esed tarafından gerçekleştirilen zulmü ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin yaşadığı dramı Kral Abdullah'la paylaşacak. Başbakan Erdoğan-Kral Abdullah görüşmesi ayrıca Arap Ligi'nin Suriye konusunda nasıl bir adım atacağı konusuna ise ışık tutması bakımından önem taşıyor.

Başbakan Erdoğan'ın, Kral Abdullah'la gerçekleştireceği görüşmenin ardından ise akşam saatlerinde Türkiye'ye dönmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset