Başbakan Rize'de konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılının tüm Türk halkı için hayırlara vesile olmasını diledi.Memleketi Rize'nin Güneysu ilçesine Çarşamba gecesi gelen ve iki gündür evinde dinlenen Başbakan Erdoğan, bugün ilk kez Merkez Mahallesindeki evinden çıktı.Cu

Başbakan Rize'de konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılının tüm Türk halkı için hayırlara vesile olmasını diledi.

Memleketi Rize'nin Güneysu ilçesine Çarşamba gecesi gelen ve iki gündür evinde dinlenen Başbakan Erdoğan, bugün ilk kez Merkez Mahallesindeki evinden çıktı.

Cuma namazı için yağmur altında şemsiyesini kendisi tutarak Güneysu ilçe merkezindeki Güneysu Merkez Camisine yürüyerek gelen Erdoğan, cami girişi öncesi hemşehrileri ile sohbet etti.

Erdoğan, daha sonra Cuma namazını kıldı, namazın ardından yaklaşık 30 dakika hemşehrileriyle görüştü. Cami çıkışı sonrası yakınındaki Güneysu Belediye binasına geçen Başbakan Erdoğan, belediye binasının balkonundan hemşehrilerine seslendi.

Erdoğan, şu an balkonunda konuştuğu binanın 3-5 ay sonra burada olmayacağınıbelirterek "Bu binayı yıkacağız. İstiyoruz ki Güneysu'ya girildiği zaman sadece güzellikler olsun. Tarihi alt sokağımızı yapıyoruz. Aynı şekilde orası da bitsin. Orası da bittiğinde çok daha farklı bir Güneysu'ya kavuşmuş olacağız. Şehircilikte eksikleri gidermenin çabası içinde olmak lazım. Dertli olmak lazım. Biz sizlere aşığız, Sizlerin sevdalısıyız" dedi.
 

Yoksul ailelerin eğitim gören çocuklarına para yardımı yapılması için kaymakamlıklara müracaatta bulunmaları çağrısında bulunan Erdoğan, ilk, orta ve üniversite eğitimi gören öğrencilere yapılan yardımları anlattı.
 

Yağmur altında yaptığı konuşmasında yaklaşık 40-50 gündür Güneysu'ya yağmur yağmadığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "İnşallah bundan sonra rahmeti bol olur. İnşallah rahmet dolu günlere gireriz, inşallah taşkınlardan uzak ama rahmeti bol bir mevsime girmiş oluruz. Süratle Güneysuyu'muzun susuzluk noktasında girişimleri başlattık. Valiliğimizle bunları konuştuk. Gürgen suyunu inşallah 3-4 ay içinde Güneysu'ya getiriyoruz. Bundan Rize'de istifade edecek. Ödeneğini ayırdık. Güneysu'nun kanalizasyon sorununun çözümü için de DSİ devreye giriyor. O sorunu da çözeceğiz."
 

Erdoğan, konuşmasının sonunda 2011 yılının tüm halkımıza hayırlara vesile olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset