Başbakan koltuğu için kime göz kırpıyor?

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için nefesler tutulurken, ne çok merak edilen konu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köşk'e çıkıp çıkmayacağı. Ak Parti kulislerinde konuyla ilgili farklı yorumlar yapılsada son kararı Erdoğan verecek. Lİ

Başbakan koltuğu için kime göz kırpıyor?
Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için nefesler tutulurken, ne çok merak edilen konu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köşk'e çıkıp çıkmayacağı. Ak Parti kulislerinde konuyla ilgili farklı yorumlar yapılsada son kararı Erdoğan verecek.
 
LİSTEYE DAVUTOĞLU DA EKLENDİ
 
Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak Köşk'e çıkması durumunda Ak Parti'nin akıbeti de merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün partinin başına geçeceliği görüşü ağırlık kazansa da parti içinden sürpriz bir isme görev verilmesi de gündemde. Parti içerisinden başbakanlık için Binali Yıldırım, Bülent Arınç, Beşir Atalay, Numan Kurtulmuş isimlerinin konuşulduğu listeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da eklendi.
 
KONYA PERFORMANSIYLA ŞAŞIRTTI
 
Yerel seçim sürecinde Başbakan Erdoğan'ın en büyük destekçilerinden biri olan Davutoğlu, Erdoğan'ın ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle gidemediği Konya mitiniginde başarılı hitap yeteneğiyle herkesi şaşırtmıştı. Ak Parti'nin kalesi büyükşehirlerden biri olarak gösterilen Konya'da oy oranını artırması, Davutoğlu'nun konuşmasının halk üzerindeki etkisini de ortaya çıkarmış oldu. Bu gelişmlerin ışığında Erdoğan'ın yıllardır kendisiyle uyumlu bir çalışma yürüten Davutoğlu'na başbakanlık koltuğunu bırakabileceği konuşuluyor.
 
ERDOĞAN, GÜL'Ü TERCİH EDER Mİ?
 
Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında sadece son bir yılda yaşanan görüş ayrılıkları, Erdoğan'ın Gül gibi deneyimli ve güçlü bir Başbakan yerine kendisine daha çok uyum sağlayacak birini tercih etmek isteyebileceğini gösteriyor. Bu durumda Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde parti içerisinden bir isme koltuğunu bırakacak. Bu ismin de Davutoğlu olabileceği ileri sürüldü.
 
PROTOKOL DEĞİL KOŞTURAN CUMHURBAŞKANI
 
Erdoğan’ın “protokol değil koşturan Cumhurbaşkanı” tanımı, Çankaya Köşkü’nü yürütmenin tam başı olarak kullanacağı sinyalini veriyor. Anayasanın, Cumhurbaşkanın görev ve yetkilerini düzenleyen 104. maddesi, Cumhurbaşkanı’nın gerektiğinde Bakanlar Kurulu’nu toplayıp başkanlık etmesine ve kanun hükmünde kararnameler yayımlamasına olanak veriyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler