Başbakan: "Hesabı sorulacak!"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Erdoğan, polise tokat atan BDP Milletvekili Sabahat Tuncel için "densiz" dedi ve bunun hesabının sorulacağını kaydetti...Erdoğan konuşmasına Nevruz Bayramı'nı kutlayarak başlad

Başbakan: "Hesabı sorulacak!"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Erdoğan, polise tokat atan BDP Milletvekili Sabahat Tuncel için "densiz" dedi ve bunun hesabının sorulacağını kaydetti...

Erdoğan konuşmasına Nevruz Bayramı'nı kutlayarak başladı. Erdoğan, "Baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı'nın kardeşliğe ve barışa vesile olmasını diliyorum" dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'in polise tokat atmasını değerlendirirken, ''Bu olayla ilgili derhal hukuki sürecin başlatılmasını şüphesiz ki istiyoruz. Bu densizliğin hesabının hukuk çerçevesinde mutlaka sorulmasını istiyoruz. Bunun da sonuna kadar takipçisi olacağız'' dedi.

 

Erdoğan şunları kaydetti:

Barışı simgeleyen Nevruz’un bazı şehirlerimizde şiddet eylemlerine dönüştürülmek istendiğini gördük. Milletvekili sıfatına rağmen eline taş alıp sokaklara çıkacak kadar, kamu görevlisine el kaldıracak kadar mantığını yitirenlere rağmen millet sağduyu içerisinde kutlamasını yaptı.

 

POLİSE TOKAT DENSİZLİKTİR

 

Bir milletvekili milletin kendisine yüklediği emaneti bu kadar ayaklar altına alabilir mi? Bizzat kendileri şiddete başvurmaya başladı. Dokunulmazlık  zırhının ardına sığınıp polise tokat atmak densizliktir. Bu olayla ilgili derhal hukuki sürecin başlatılmasını istiyorum.

 

Bu densizliğin hesabının hukuk çerçevesinde sorulmasını istiyorum. Kürt kökenli vatandaşım da kendisini temsil ettiği iddiasın da olanların nasıl bir ruh hali içinde olduklarını görmelerini istiyorum. Bunlar şiddetten besleniyor. Tahrikten, istismardan besleniyor. İstismar zeminleri kayboldukça bunlar da kendilerini kaybediyor. Ellerine taş alarak, polise tokat atarak bizzat kendileri şiddet uyguluyor. Gençleri sokağa dökmek istediler, çocukların ellerine taş verdiler ama başarılı olamadılar. Şimdi herhalde iş başa düştü, kendileri şiddeti ele aldı. Hukuk çerçevesi içerisinde bu şiddetin hesabı sorulacak. Milletime sağ duyusundan dolayı teşekkür ediyorum. Nevruzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

 

Bu olayla ilgili hemen soruşturma başlatılması lazım. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Her zaman söylüyorum, bunlar şiddetten besleniyor. İstismardan besleniyor. Gençleri sokağa dökmek istediler, başarmadılar. Şimdi herhalde işbaşa düştü kendileri şiddete başvurdu. Tekrar ediyorum, gereken yapılacak ve bunun hesabı sorulacak. Ben milletime sağduyusundan dolayı çok teşekkür ediyorum.

 

RUSYA İLE VİZELER KALKIYOR

 

Geçtiğimiz hafta Rusya’da yaptığımız toplantı sonucunda ülkelerimiz arasında vize karşılıklı olarak kaldırıldı. 17 Nisan’dan itibaren iki ülke arasında vizesiz seyahat başlıyor.

 

Geçtiğimiz hafta sonunada Çanakkale kahramanlarımızı ve şehitlerimizi bir kez daha yad ettik. Çanakkale'deki şehitlik, Çanakkale şehitlerinin bir kahramanlık abidesi olduğu kadar, bizim millet olarak, 74 milyonun kardeşliğinin de bir abidesidir. Diyarbakır'dan Edirne'ye, Samsun'dan Adana'ya, İzmir'den Ankara'ya kadar her ilimizden Mehmetçik orada koyun koyuna yatıyor.

 

Biz iktidara geldiğimizde Çanakkale Şehitliğimiz adeta bir harabeydi. Yeni Zelandalıların, Avustralyalıların kabristanları çok başkaydı. Tüm o bölgeyi elden geçirdik ve şimdi yeni bir yatırım daha yapıyoruz orada. Bir kez daha Çanakkale Zaferimizin 96. yılını kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset