"Başbakan Halkını Satarsa Şaşırmayın"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yalancıdan devlet adamı olmaz. Yalancıdan başbakan olmaz. Yalancıdan bir partinin genel başkanı olmaz. Halkına yalan söyleyen yarın halkını satarsa sakın bunu da unutmayın, şaşırmayın. Onun için söylüyorum. Siyaset d

"Başbakan Halkını Satarsa Şaşırmayın"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yalancıdan devlet adamı olmaz. Yalancıdan başbakan olmaz. Yalancıdan bir partinin genel başkanı olmaz. Halkına yalan söyleyen yarın halkını satarsa sakın bunu da unutmayın, şaşırmayın. Onun için söylüyorum. Siyaset doğru adamların işi olmalı" dedi.

 
Kılıçdaroğlu, karayoluyla Tokat'ın Erbaa ilçesine geldi. Erbaa'nın Değirmenli beldesi girişinde karşılanan Kılıçdaroğlu'na partililer yoğun ilgi gösterdi.
 
Korumaların yardımıyla güçlükle parti otobüse binen Kılıçdaroğlu'na İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün de eşlik etti. Kılıçdaroğlu Erbaa'da ilk olarak MHP'li Belediye Başkanı Ahmet Yenihan'ı ziyaret etti.
 
Başkan Yenihan, Kılıçdaroğlu'na, bebeğini emziren anne figürü hediye etti.
 
Ziyaretin ardından Erbaa Meydanı'nda halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Suriye'ye neredeyse savaş açtık. Suriye ve Arap halkları ile bizim ne düşmanlığımız var. Hangi gerekçe ile Suriye'ye düşman olduk? Bir Allah'ın Kulu çıkıp bunu bize anlatsın. Diyorlar ki 'Suriye'de demokrasi yok. Demokrasi olmadığı için biz Esat'ın düşman ilen ettik. Arap halkları ile bizim alıp veremediğimiz bir şey yok.' Suriye'de demokrasi yok, senin ülkende demokrasi var mı? Biz her ülkede barış, demokrasi ve özgürlük isteriz. Vatandaşın huzur içinde yaşamasını isteriz. Huzur, bize mi battı" diye konuştu.
 
"REFERANDUM YAPILSIN"
 
Başbakan'ın cumhurbaşkanlığına aday olmayacağı tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, "Varsa yoksa Recep Tayyip Erdoğan ne zaman Cumhurbaşkanı olacak. Bu, memleketin bir numaralı derdi sanki. Bu yeri ve zaman gelir vatandaşın oyuna başvururuz, vatandaşın oyu başımızın üstünde. Demokrasi bu zaten" ifadelerini kullandı.
 
Şimdi bir başka bir oyunun oynanmaya başladığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Belde belediye başkanlıklarını kapatıyorlar. Beldelerin belediye başkanlıklarını niye hangi gerekçeyle kapatırsınız? Yüz yıllık belediyeler var bunların içinde. Kapatıyorsa halkın oyuna başvurulsun. Beldelerde referandum yapılsın" şeklinde konuştu.
 
Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
 
"Ben siyasete atılırken halkıma bir söz verdim 'hiçbir yerde halkıma yalan söylemeyeceğim' diye. Doğruların arkasında her zaman duracağım. Gittiler görüşme yaptılar. 'Pkk ile siz görüyorsunuz' dedik. 'Bunu söyleyen şerefsizdir' dediler. Çıktı mı ortaya.
 
Erbaalılara soruyorum. Allah aşkına kim o şerefsiz? Benim söylediğim doğru çıktı mı? Çıktı. İnkar ettiler mi? Ettiler. Vatandaşa yalan söylediler mi? Söylediler. Yalancıdan devlet adamı olmaz. Yalancıdan başbakan olmaz. Yalancıdan bir partinin genel başkanı olmaz. Halkına yalan söyleyen yarın halkını satarsa sakın bunu da unutmayın, şaşırmayın. Onun için söylüyorum. Siyaset doğru adamların işi olmalı."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset