"Başbakan Hakkari'ye gitsin"

 Tekin, 12 Eylül 2012'de kurulan Yurttaş Hakları Derneği'ni ziyaretinde, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye'de 12 Eylül öncesi, her 4 vatandaştan birinin örgütlü olduğunu söyleyen Tekin, örgütlü toplumlardan herkesin rahatsız olacağını, bundan ra

"Başbakan Hakkari'ye gitsin"

 

Tekin, 12 Eylül 2012'de kurulan Yurttaş Hakları Derneği'ni ziyaretinde, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye'de 12 Eylül öncesi, her 4 vatandaştan birinin örgütlü olduğunu söyleyen Tekin, örgütlü toplumlardan herkesin rahatsız olacağını, bundan rahatsız olanların 12 Eylül'ü uyguladıklarını savundu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçilme yaşının 18'e indirilmesine ilişkin sözlerini hatırlatan Tekin, 18 yaşındaki gençlerin bazılarının bu yaşta daha liseyi bile bitiremediğini belirtti. Tekin, şunları söyledi:
 
"Türkiye'nin başkenti Ankara'da bir üniversiteye gidiyorsunuz, olağanüstü önlem alınıyor. Binlerce polis eşliğinde bir Başbakan, bir bilim yuvasına gidiyor. Daha önce rektörden hangi öğrencilerin olup olmayacağının listesi de alınıyor emniyette. Bu gerçekten doğruysa Rektör'ün derhal istifa etmesi gerekiyor. Bir bilim yuvasına Başbakan da herkes gelebilir. Olağanüstü önlem alınması gerekmiyor. Burada duyarlı, gencecik çocuklar sadece 'savaşa hayır' dedikleri, hak arama sloganları attıkları içi 2-3 gündür gözaltında."
 
TBMM'den geçen Suriye ile ilgili tezkereye ilişkin sorular üzerine Tekin, nasıl 1 Mart tezkeresine "hayır" diyerek direnç gösterdilerse Suriye'deki olaylarla ilgili de aynı direnci göstereceklerini belirtti.
 
Tekin, "Sayın Başbakan İstanbul'da bir konuşma yaptı. Muhalefeti eleştirirken, 'gerekirse ben de giderim' demiş. Yolu açık olsun. Bir yere gidemezler. Oraya kadar gideceğine Hakkari'ye gitsin Sayın Başbakan" dedi.
 
"Biz paket hiç göremedik"
Gürsel Tekin, "Kürt sorunuyla ilgili Başbakan Erdoğan ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin açıklamaları, ikinci bir açılımı olarak yorumlanıyor. Buna ne diyeceksiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi: 
 
"Birincisi neredeydi? Birinci uygulanmış gibi ikincisi geliyormuş. Biz hiç göremedik, ne birincisini ne ikincisini. CHP olarak en önemli talebimiz, iç barış sağlansın, analar ağlamasın, ne yapacaklarsa yapsınlar. Ama ben zannetmiyorum ki iktidarın konuyla ilgili paketi olsun.
 
Olmuş olsa bu kadar çok zig-zaglar olmaz. 27-28 gün önce Başbakan 'terörle mücadele, siyasetle müzakere' demişti. Belli ki, yöntemini değiştirmiş. Geçen gün 'BDP ile görüşecek misiniz' deyince, 'Hayır. BDP ile görüşmeyeceğim, ama İmralı ile görüşeceğim' dedi.
 
İktidarın öncelikle bu yol haritasıyla ilgili net bir karar vermesi gerekiyor. Eğer gerçekten Türkiye'de bir iç barış sağlanacaksa CHP olarak katkı sunmaya hazırız."
 
"İçişleri Bakanını taşıyan helikoptere terör örgütü tarafından saldırıda bulunulduğu, bunun kamuoyundan saklandığı iddiası var" denilmesi üzerine de Tekin, kamuoyundan bir çok şeyin saklandığını söyledi.
 
Tekin, "Sayın İçişleri Bakanı Hakkari'de kafeye sığınmak zorunda kaldı. Yani güvenlikten sorumlu bir bakan, bir ilde eğer kendi güvenliğini alamıyorsa yurttaşların güvenliğini o zaman siz düşünün" dedi.
 
"Vatandaş zamlardan şikayetçi"
Gürsel Tekin, dün Ankara sokaklarını bir taksiyle dolaştığını ve vatandaşlarla takside sohbet ettiğini belirterek, vatandaşların en çok son günlerdeki zamlardan şikayetçi olduğunu söyledi.
 
Her yurttaşın, özellikle doğalgaz ve elektrik zamlarını çok yüksek bulduğunu, bunun basında yer almamasından da şikayetçi olduklarını söyleyen Tekin, elektrik ve doğalgaza son 1 yılda neredeyse yüzde 50 oranında zam yapıldığını belirtti. 
 
İktidarın zamları, "fiyat ayarlaması" olarak açıkladığını ifade eden Tekin, "İnşallah bir gün çalışanlara, işçiye, emekliye, tarımda çiftçilikle uğraşanlara da bir fiyat ayarlaması düşünülürler. Gerçi bu zamları devlet yapıyor, nasıl ki Oslo görüşmelerini devlet yapmıştı. AKP zamla uğraşmaz" diye konuştu.
 
Derneği gezdikten sonra gazetecilerle sohbet eden Gürsel Tekin, Suriye sınırındaki kamplarda kalan Suriyeli mülteciler nasıl korunuyorsa, Akçakale'nin de aynı şekilde korunması gerektiğini söyledi.
 
12 Eylül'e ilişkin darbe komisyonunu da eleştiren Tekin, 12 Eylül darbe hukuku değiştirilmeden, 12 Eylül ile hesaplaşılamayacağını savundu. Dernek Başkanı Necati Akdeniz de Yurttaş Hakları Derneği'nin Türkiye genelinde örgütleneceğini, hak arama mücadelesinde yeni bir cephe açtıklarını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset