Başbakan Erdoğan'ın umudu azalıyor

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çalışmaları için söylediği “umudum her geçen gün azalıyor” sözleri TBMM Uzlaşma Komisyonu’nda yankı buldu  CHP, Başbakan’ın bu açıklamalarıyla komisyonun çalışmalarını dinamitlediğini savunurken, MHP, sürmesi

Başbakan Erdoğan'ın umudu azalıyor

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çalışmaları için söylediği “umudum her geçen gün azalıyor” sözleri TBMM Uzlaşma Komisyonu’nda yankı buldu

  CHP, Başbakan’ın bu açıklamalarıyla komisyonun çalışmalarını dinamitlediğini savunurken, MHP, sürmesi gereken çalışmaların biran önce bitmesini istemenin “ahde vefasızlık” olacağını kaydetti. Ak Parti ise zaman kaybına tahammüllerinin kalmadığını belirtirken, “Bu iş oyuncak değil ki, muhalefetin samimiyeti konusunda içimize şüphe düşüyor. Endişemiz var” görüşünü dile getiriyor. Parti temsilcilerinin Başbakan’ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

-  Anayasa Komisyonu Başkanı Ak Parti milletvekili Burhan Kuzu: Çabalar heba olmamalı. Anayasa çalışmalarına yeni anayasa mantığıyla bakılırsa daha yapıcı tablo çıkar. Seçim tarihinde bile mutabık kalmada zorlandık. Kaygı uyandırıyor. Çıkmaz anlamında söylemiyorum ama göstergeler o yönde...

 

 

-  Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Ak Parti milletvekili Mustafa Şentop: Bu komisyonun yeni anayasayı yapmaması için neden yok. Aralık sonu geliyor hala ortaya ciddi somut birşey koyamamamız samimiyet konusunda içimize şüphe düşürüyor. Sürekli ertelemeler gündeme geliyor. Kimsenin komisyonu oyalamaya hakkı yok.

-  Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi CHP milletvekili Atila Kart: Başbakan maalesef komisyondaki müzakere ortamından rahatsız. Şimdiye kadar dayatma ile, müdahale ile parlamentoyu çalıştırmaya alışmış. Başbakan’ın alışmadığı müzakere yapılması. Müzekere yapıldığı içindir ki Başbakan dayatmada bulunamıyor. Bunun rahatsızlığını yaşıyor.

-  Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi MHP milletvekili Faruk Bal: Çalışmaların istenilen hızda seyrettiği söylenemez. MHP olarak bu sürede olağanüstü bir çaba göstermiştir. Ancak istenilen verim ve hıza ulaşılamamıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset