Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan, AK Parti'nin muhalefetten farkını anlatırken yeni anayasa çalışmalarına da dikkat çekti.Başbakan Erdoğan,  yaptığı toplantıların devam edeceğini Orta Anadolu bölgesi milletvekilleri ile önümüzdeki hafta istişare toplantısı yapacağını söyledi.AK P

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan, AK Parti'nin muhalefetten farkını anlatırken yeni anayasa çalışmalarına da dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan,  yaptığı toplantıların devam edeceğini Orta Anadolu bölgesi milletvekilleri ile önümüzdeki hafta istişare toplantısı yapacağını söyledi.

AK Parti hakkında uluslararası alanda büyük araştırmalar yapıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan,  "Biz millete tepeden bakan toplum mühendisleri değil millete gönül bağı kuran bir hareketiz" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu muhalefet, milleti, tarihinin hiçbir döneminde mümeyyiz olarak görmemiştir. Bu muhalefet, milletin tercihlerini hiçbir zaman dikkate almamış; daima milleti küçümsemeyi tercih etmiştir. İşte bugün de biz anayasa için halk oylamasını telaffuz ettiğimiz andan itibaren milleti küçümsemeye, milleti aşağılamaya, tahkir etmeye başladılar'' dedi.

Başbakan Erdoğan, muhalefetin anayasa yapım sürecindeki tavrını eleştirerek, ''Bunlara göre anayasa demek, müdahalelerin ardından yazılan veya yazdırılan metin demektir. Bunlar, siyasi tarihleri boyunca anayasadan bunu anladılar. Darbenin veya darbelerin gölgesinde hazırlanan metinleri anladılar. Ne milletin ne de TBMM'nin bir anayasa yazabileceğine, bir anayasa yapabileceğine hiçbir zaman inanmadılar ve bugün de inanmıyorlar'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu millet, bu Meclis, sivil bir anayasa yapacak güce, birikime, iradeye sahiptir. Eğer Meclis bunu yapmazsa, bu iradeyi kullanmazsa, bu yolda bizimle yürüyecek olanlarla birlikte Meclis'in sahibi olan millete gider ve sivil bir anayasayı milletin takdirine sunarız'' dedi.

Erdoğan, Türkiye'de muhalefetin halkı mümeyyiz olarak almadığını ve her zaman küçük gördüğünü söyledi. Erdoğan muhalefetin yeni anayasaya hiçbir zaman inanmadığını belirtirken  Ak Parti'nin ise seçimden hemen sonra yeni anayasa için çalışmalara başladığını söyledi. Başbakan Erdoğan, Anayasa Komisyonu kurulması konusunda muhalefetle uyum için çok büyük fedekarlığa razı olduklarını anacak bugüne kadar yapılan çalışmaların yeterli olmadığını belirtirken, Meclis Başkanı'nın talebi doğrultusunda ek süre verdiklerin ama bu konuyu ilanihaye uzatmayacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan,  Meclis yeni anayasa konusunda yeterli desteği vermediği takdirde destek verenlerle birlikte millete gideceklerini söyledi. Meclis'ten geçen 26 maddeyi millete götürdüklerini ve yüzde 58 ile geçtiğini belirtirken, parti kapatılmalarla ilgili maddeyi ise  desteklemeyenler bugün bundan yakındıklarını ssöyledi. Erdoğan "Bizim partimizde de buna destek çıkmayanlar oldu, onların da şimdi nerede olduğunu halkımız biliyor" dedi.

"Şantajla anayasa değişmez diyorlar evet doğrudur ancak bunu söyleyenlerin silah zoru ile anayasa değiştirilmesini nereye koyacaklarını merak ediyorum." diyen Başbakan Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal'dan bugüne CHP'nin sadece adı kaldığını, belirtirken CHP Genel Başkanı'nın Portekiz'de Türkiye'yi cari açıkla vurmaya çalışırken bugün yüzde 36 ile tarihin en düşük noktasında çıktığını bu rakam karşısında Kılıçdaroğlu'na güldüklerini söyledi.

Erdoğan, CHP zihniyetinin sınırdaki patlamada bile  aracın Türkiye'den giriş yaptığını diyecek kadar aymazlığa düştüğünü, bununla birlikte terör örgütü mensuplarını avukat ve gazeteci diyerek savunmayı sürdürdüğünü bunun hesabını vermesini beklediklerini söyledi.

CHP liderinin savunduğu örgüt mensupları çelik kapılarla korundukları yerde hesaplarını yapıyor ve birkaç gün sonra da Amerikan Elçiliği'nde bir Türk vatandaşının hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı yapanlara destek olmuştur.

Başbakan Erdoğan,  Ak Parti'nin ülkenin en büyük sorununu çözmek için gerekirse her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu, BDP'nin de popolizmi bırakarak elini taşın altına koyması gerektiğini,  bugüne kadar yaptıkları ile hiçbir sorumluluk almadıklarını bu tavırlarını bırakmadıkları takdirde söz sahibi olamayacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, MHP liderinin sözlerine cevap vermediklerini,  memleket birliği için gerekli adımlar atılmadığı sürece sözlerine cevep vermemeyi sürdüreceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti kadın kollarının çok önemli bir adım attığını,  Diyarbakır'ın değişik ilçelerinden alının çocukların Çanakkale ziyareti yaptıklarını anlattı.  Erdoğan, o çocukların yazdıkları mektupları hatırlatarak,  o mektuplardan pasajlar okudu "Sayın başbakanım çok teşekkür ederim, sayenizde ilk kez uçağa bindim,  akan kanın durulmasını istiyoruz. Çanakkaledeki çocuklarda kardeşimiz. Lütfen kan akmasın, bizi gönderdiğiniz gibi diğer arkadaşlarımızı da göndermenizi istiyoruz" dedi.

"Uçağa ilk kez bindim, ilk kez vapura bindim, Çanakkale çok güzeldi,  denizi ilk kez gördüm,  oralar çok güzeldi",

"Bugün benim için çok güzel bir gündü, böyle bir günü yaşadığım için çok teşekkür ediyorum. Çanakkale'de şehitliği gördüm,  bugüne kadar hiç şehir dışına çıkmamışken şimdi denizi gördüm. Şehitlikte Silvanlı Hazrolu şehitlerin mezarlarını gördüm"

"Çanakkale'de hem sevinç hem hüzün vardı.  Ben oraya gittiğimde gözlerimden yaş geldi. Oraya her memleketten insan gelmiş, Orada dedelerimiz şehit düşmüşler. Allah nasip ederse biz de bu vatan için şehit oluruz"

"Ben bu geziden çok hoşlandım. Bu gezi uçağa binmemizi denizi görmemizi sağladı. Bu gezide dedelerimizin mezarlarını şehitlerimizin mezarlarını gördüm. Orada birşey dikkatimizi çekti, orada her şehirden her beldeden insanlar vardı. AK Parti bizi Çanakkaleye götürdü bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum".

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset