Başbakan Erdoğan'dan flaş açıklama!

 Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı'nın düzenlediği "Analar Ağlamasın" temalı Anneler Günü programında konuştu. Reyhanlı saldırısına, Türkiye'nin Suriye politikasının neden olduğu yönündeki açıklamalara sert tepki gösteren

Başbakan Erdoğan'dan flaş açıklama!

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı'nın düzenlediği "Analar Ağlamasın" temalı Anneler Günü programında konuştu. Reyhanlı saldırısına, Türkiye'nin Suriye politikasının neden olduğu yönündeki açıklamalara sert tepki gösteren Erdoğan, "Saldırıları Türkiye'nin Suriye politikasıyla bağdaştırmak sorumsuzluktur. Türkiye Suriye'de yaşananlara sessiz, tepkisiz kalsaydı da bu saldırılar yine gerçekleşecekti, Türkiye yine hedef olacaktı. Çünkü bu saldırılar Suriye politikamıza yönelik değil, bölgede güçlenen, büyüyen Türkiye'ye yönelik saldırılardır. Bu saldırılar Suriye politikamıza yönelik değil, kardeşliğimize, istikrarımıza yönelik saldırılardır" dedi.
 
İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:
 
Ahirete göçmüş olan annelerimize rahmet diliyorum. Hayatta olanlara sağlık ve afiyetler diliyorum. Tüm annelere, evlartlarının kokusunu doya doya teneffüs ederek, sevdikleriyle birlikte nice anneler günü diliyoruum.
 
REYHANLI SALDIRISI
 
Bugün bir anneler gününü daha burukluk içinde idrak ediyoruz. Dün Reyhanlı'da 46 kardeşimizi kaybettik. 19'u ağır olmak üzere 55 kardeşimiz de halen hastanede tedavi altında. İlk andan itibaren gerek başbakan yardımcım, gerek içişleri bakanım, adalet bakanım, sağlık bakanım, milletvekili arkadaşlarım orada bulundular. Tüm imkanlarımızla bölgedeki çalışmaları yoğunlaştırdık, gerekli talimatları verdik.
 
EBRU GÜNDEŞ'E TEŞEKKÜR
 
Bu olay nedeniyle bugünkü programı sadece anma programı olarak yapmaya karar verdik. Ve ben huzurlarınızda Ebru Gündeş'e de anlayışı için teşekkür ediyorum.
 
"TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ"
 
Yakınlarını kaybeden annelerin ve tüm kardeşlerimizin acısını en az onlar kadar yüreğimizde hissediyoruz. Hep birlikte bu acıyı aşacak, böyle acıların yaşanmasının da önüne geçeceğiz.
 
Gerek Reyhanlı'daki saldırılar, gerek Suriye meselesi, gerekse de süreç konusunda çok samimi olarak sizlerle bir şeyleri paylaşmak istiyorum. Bizi Suriye'deki bataklığa çekmeye çalışan her provokasyona karşı son derece soğukkanlı olmak zorundayız. Büyük devlet, hadiseler karşısında soğukkalnlı davranan, aklı selimle hareket eden devlettir. Türkiye'nin sabrı ve soğukkalnlılığı test ediliyor. Türkiye bu tür provokasyonlarla adeta kirli bir senaryonun içine çekilmek isteniyor. Özellikle Hatay'da birtakım hassasiyetleri kaşıyarak fitne çıkarmak istiyorlar. Biz buundan sonra da serinkanlılığımızı muhafaza edeceğiz ve tuzağa düşmeyeceğiz.
 
Suriye'deki mesele AK Parti'nin, Tayyip Erdoğan'ın meselesi değil, Türkiye'nin meselesidir, milletimizin meselesidir. Düşürülen uçak AK Parti'nin değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin uçağıdır. Şehit edilen polisler ve memurlar AK Parti'nin değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin polisleri ve memurlarıdır. Alçakça katledilen masumlar Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıdır. Bu tür alçakça saldırılarınardıından adeta suçluyu korurcasına hükümetin dış politikasını hedef almak tam anlamıyla fırsatçılıktır ve Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürmektir.
 
"AHLAKSIZLIK"
 
Bugün bir olmak, beraber olmak, tüm dünyaya birlik fotoğrafı sunmak zoruundayız. Bugün ben demiştim diye ortalıkta böbürlenme günü değildir. Bugün ben söylemiştim diyerek suçlama, içeriden suçlu arama günü değildir. Daha cenazeleri kaldırmadan suçluları koruyarak, meseleyi siyasi bir rant meselesi haline getirmek en hafif tabiriyle ahlaksızlıktır.
 
Bu saldırıların amacı en başta milletimin fertleri arasında nifak oluşturmaktır, milletimin zihninde soru işaretleri oluşturmaktır. Buna izin vermeyeceğiz. Terörün ve Türkiye düşmanlarının, Türkiye'nin birlik fotoğrafına zarar vermelerine asla müsaade etmeyeceğiz.
 
Birilerinin Şam'daki canilerle gönül bağı olabilir. Birilerinin terör örgütleriyle muhabbeti olabilir, birilerinin mezhep çatışmasına ellerinde körükle gitme niyeti de olabilir. Ama biz buna izin vermeyeceğiz.
 
"TAHRİKLERE KARŞI DİKKATLİ OLUN"
 
Buradan Reyhanlı'daki, Hatay'daki kardeşlerime, 76 milyon kardeşime sesleniyorum; lütfen tahriklere karşı dikkatli olun. Lütfen milletin fertlerini birbirine hasım etmeye çalışanlara karşı, aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı dikkatli olun.
 
Biz bu saldırganları, bu Türkiye düşmanlarını, Türki,ye üzerine kirli hesapları olann bu alçakları asla sevindirmeyeceğiz. Bunların, Türkiye içindeki ellerini ovuşturarak, oh oldu diye fırsat kollayanlarını da sevindirmeyeceğiz. Birbirimize daha fazla kenetlenecek; bir olacak, iri olacak ve evvel Allah diri olacağız.
 
"BU SALDIRILARIN NEDENİ SURİYE POLİTİKAMIZ DEĞİL"
 
Suriye kaynaklı saldırıları Türkiye'nin Suriye politikasıyla bağdaştırmak sorumsuzluktur. Türkiye Suriye'de yaşananlara sessiz, tepkisiz kalsaydı da bu saldırılar yine gerçekleşecekti, Türkiye yine hedef olacaktı. Çünkü bu saldırılar Suriye politikamıza yönelik değil, bölgede güçlenen, büyüyen Türkiye'ye yönelik saldırılardır. Bu saldırılar Suriye politikamıza yönelik değil, kardeşliğimize, istikrarımıza yönelik saldırılardır.
 
Bu saldırılar açık açık söylüyorum kanlı Baas rejiminin işbirlikçilerine fırsat verme saldırılarıdır. Bu saldırılar başta Hatay olmak üzere barış içinde yaşayanları tahrik etme niyetindeki saldırılardır.
 
"O GÖRÜNTÜ GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GİTMEYECEK"
 
Bir evladın ne demek olduğunu sadece anneler bilir. Yakın zamanda Suriye’nin Banyas şehrinde insanın ruhunu sarsan manzaralara şahit olduk. Eşimle birlikte gazetelerdeki o fotoğrafları gördük. O şehit edilmiş yavruların, annelerinin kucağındaki haline bakarak ağlıyorduk. Bu katliamı yapan rejimin aktörlerine sahip çıkanlar bunu insanlığa ve Türk milletine anlatamazlar. O elim manzarayı tarif etmek mümkün değil. Bir ördeğin katran içindeki çırpınarak ölümüne dünya feryat ederken, bu yavruların katledilişine nasıl sessiz kalır diye feryat ediyorum. Yan yana iki bebek, bir yaşında bile değiller. Bir tanesinin ayakları dizden parçalanmış öylece yatıyorlar. O bebeklerin görüntüsü ömrümün geri kalanında gözümün önünden gitmeyecek.
 
"BAŞBAKAN KİMLİĞİMİ ŞU KÜRSÜYE BIRAKIR GİDERİM"
 
Eğer ben o bebekleri görmeyeceksem, o bebekler için feryat etmeyeceksem olmaz olsun böyle siyaset.
 
O bebeklerin ölümüne susmaktansa, ben Başbakan kimliğimi şu kürsüye bırakır giderim. Suriye politikanızı değiştirin diyorlar. Ne yapalım. O bebekleri görmezden mi gelelim. Birileri gibi biz de gidip Şam'da o bebeklerin katilleriyle fotoğraf mı çektirelim.
 
"BİR TEK SURİYELİ MİSAFİRE DİL UZATILIRSA SALDIRGANLAR KAZANMIŞ DEMEKTİR"
 
Milletimden aklı selimi muhafaza etmelerini rica ediyorum. Kimse bu alçak saldırganların oyununa gelmesin.
 
Bir tek Suriyeli misafire dil uzatılırsa, saldırganlar kazanmış demektir. Eğer infial olur, soğukkanlılık kaybedilirse bu saldırganlar başarılı olmuş demektir. Büyük devlet refleksiyle hareket ederek, geleceğe büyük adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Biz fırsatçı genel başkanlar gibi olmayacağız. Saldırganların istediği gibi sorumsuz açıklamalar yapmayacağız.
 
"ANNENİZİN AYAKLARININ ALTINI ÖPÜN"
 
Sevgililer sevgilisinin ifadesiyle, cennet annelerin ayakları altındadır. Siz cennet kokusunu almak istemez misiniz. Öpün annelerinizi ayaklarının altını… Hiçbir şey kaybetmez, tersine kendinizi cennette hissedersiniz.
Öptüreceklerinden değil ama anneler evlatlarını öyle gördüklerinde bir başka mutlu olurlar.
 
"AFGANİSTAN'DAKİ 8 TÜRK REHİNEDEN 4'Ü TESLİM ALINDI"
 
Buradan bir müjde de vermek istiyorum. Afganistan'da rehin alınan 8 Türk'ten 4'ü, MİT'in çalışmaları neticesinde kurtarılmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset