Başbakan Erdoğan'a tehdit

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Üyesi İbrahim Aka Muhammedi, Recep Tayyip Erdoğan'a ağır laflarla yüklendi.İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Üyesi İbrahim Aka Muhammedi, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye po

Başbakan Erdoğan'a tehdit

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Üyesi İbrahim Aka Muhammedi, Recep Tayyip Erdoğan'a ağır laflarla yüklendi.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Üyesi İbrahim Aka Muhammedi, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye politikası, iktidarının sonunu getirir" iddiasında bulundu. Muhammedi, "Erdoğan ve dostlarına tavsiyem bu işe bulaşmamaları" ifadesini kullandı.

İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'nin haberine göre, İbrahim Aka Muhammedi Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirdi.

"Recep Tayyip Erdoğan ve dostlarına tavsiyem bu işe bulaşmamaları" diyen İbrahim Aka Muhammedi, iktidar partisinin gelecek seçimlerde bu durumun kurbanı olabileceğini söyledi.

İbrahim Aka Muhammedi, Türkiye'nin İran ve Suriye ile dostane ilişkiler kurması gerektiğine dikkat çekti.

Ankara yönetiminin "Bir avuç katil ve eşkiya" olarak nitelendirdiği Suriyeli muhalifleri desteklemekten vazgeçmesi gerektiğini savundu.

Suriye'nin başkenti Şam'da 48 İranlının kaçırılmasının ardından Tahran'dan daha önce de sert açıklamalar gelmişti.

İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi Türkiye'yi kaçırma olayından sorumlu tutmuş, Suriye'nin iç savaşa sürüklenmesinde Katar ve Suudi Arabistan ile birlikte rol oynamakla suçlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset