Başbakan Erdoğan tazminat kazandı

 Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın avukatı Ali Özkaya ile Perihan Mağden 'in avukatı Ayşegül Ormancı ve gazetenin avukatı Lale Çekici katıldı. Ali Özkaya, davanın kabulüne, Ormancı ve Çekici ise davanın r

Başbakan Erdoğan tazminat kazandı

 

Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın avukatı Ali Özkaya ile Perihan Mağden 'in avukatı Ayşegül Ormancı ve gazetenin avukatı Lale Çekici katıldı.
 
Ali Özkaya, davanın kabulüne, Ormancı ve Çekici ise davanın reddine karar verilmesini talep etti.
 
Davayı kısmen kabul eden mahkeme, Maden ve Taraf gazetesini 2 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.
 
Dava dilekçesinde, Perihan Mağden'in, 5 ve 12 Ocak'ta Taraf gazetesinde yayımlanan yazılarında, Başbakan Erdoğan ve AK Parti Genel Başkanlığı'nın manevi şahsiyetine yönelik, kişilik haklarına saldırı niteliğinde tahkir ve tezyif edici, haksız ve hukuka aykırı beyan ve isnatlarda bulunduğu savunulmuş, toplam 7 bin 500 TL manevi tazminat talep edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset