Başbakan Erdoğan Net konuştu

 Başbakan Erdoğan, partisinin düzenlediği geleneksel iftar programında konuşuyor.  Terörle mücadelede oldukça sert açıklamalar yapan Erdoğan, operasyonlar için Ramazan'ın bitmesini beklemeyeceklerini söyledi. Terör konusunda sessiz kalanları, cinayetin pa

Başbakan Erdoğan Net konuştu

 

Başbakan Erdoğan, partisinin düzenlediği geleneksel iftar programında konuşuyor.  Terörle mücadelede oldukça sert açıklamalar yapan Erdoğan, operasyonlar için Ramazan'ın bitmesini beklemeyeceklerini söyledi. Terör konusunda sessiz kalanları, cinayetin parçası olmakla suçlayan Erdoğan bu konuda Türkiye'nin tavır alması gerektiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca WOW İstanbul Otel'de verilen geleneksel iftar yemeğinde konuştu. Terörle mücadeleden, Türkiye'nin yürüttüğü dış politikaya kadar bir çok konuda önemli değerlendirmelerde bulunan Erdoğan,  Somali izlenimlerini paylaştı.

Birleşmiş Milletler eliyle yürütülen yardımların, bölge insanına ulaşmadığını kaydeden Erdoğan, yardımların büyük bir bölümünün raportörlere ücret olarak ödendiğini, söyledi. Darfur ziyaretinde de benzer bir tabloyla karşılaştığını ve dönemin ABD başkanıyla bu konuyu paylaştığını söyleyen Erdoğan, bu gerçeği kimsenin bilmediğini kaydetti.

"İNKAR POLİTİKALARINI BİTİRDİK"

Konuşmasında Türkiye'nin her köşesine, İslam dünyasının her ülkesine ve bütün insanlığa selam, sevgi ve muhabbetlerini gönderdiğini dile getiren Erdoğan, İstanbul teşkilatının gelenekselleşen iftar sofralarının sadece Türkiye'nin bütün renklerini bir araya getirmediğini, dünyanın bütün renklerini bütünleştirdiğini söyledi.

Konuşmasında demokrasi mücadelesinin bütün sabotajlara ve provokasyonlara rağmen devam edeceğini kaydeden Erdoğan hükümet olarak her türlü ayrımcılığı baştan ret ettiklerini ifade ederek, inkar politikalarını biz bitirdiklerini, asimilasyon politikalarını bitirdiklerini kaydetti.

SUÇ ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE

AK Parti iktidarının ilk gününden itibaren illegal tezgahlar ve hukuksuz sektörlerin çöküşe geçtiğini anlatan Erdoğan, demokrasi açığından beslenenlerin bundan sonra Türkiye’de siyaseti rehin alamayacaklarını söyledi. Organize suç örgütlerinin deşifre edildiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’de demokrasi kanalların açıldığını söyleyerek bütün oyun ve tezgahların boşa çıktığını anlattı.

BDP’YE ÇATTI, OPERASYONLARIN DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Türkiye’nin Kuzey Irak’ta PKK’ya yönelik hava harekâtına da değindi. BDP öncülüğünde yürütülen protestoları işaret eden Erdoğan, operasyonlar konusunda kara propaganda yürütüldüğünü ifade ederek, bu kişilerin operasyonlarda masum halkın zarar göreceğini iddia ederek, operasyonlarda tek bir sivilin dahi zarar görmesini istemeyeceklerini söyledi. Erdoğan, konuşmasında terörle mücadelenin kesintisiz devam edeceğini söyleyerek operasyonların Ramazan’da da devam edeceğini açıkladı.

Faili meçhullerin geçmişte kaldığını, kendi dönemlerinde bir tane faili meçhul gösterilemeyeceğini kaydeden Erdoğan, bunu bütün vatandaşların bildiğini, kendilerinin 9 yıldır herhangi bir olay karşısında bütün kurum ve kuruluşlarıyla bu işlerin peşine düşmek suretiyle netice almanın mücadelesini verdiklerini söyledi.

''DEMOKRASİYE PUSU KURANLAR HAK ETTİKLERİNİ BULACAK''

Başbakan Erdoğan, demokrasiye pusu kuranların, insan öldürmeyi hayat biçimi haline getirenlerin hak ettiklerini bulacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Cinayet işleyeni, adam öldüreni, kan dökeni, polise, askere ensesinden silah sıkanları, vatandaşa silah doğrultanı kimse ama kimse masum vatandaşımızla karıştıramaz. Hiçbir masum vatandaşımızın bu korkuya kapılmasına da izin vermeyiz. Keza hayata, masumiyete, cana, huzura kastedenler, vatandaş ile devletin arasına giremez, giremeyecektir. Terörün maneviyatımızı, sosyal psikolojimizi, güvenimizi rehin almasına izin vermeyeceğiz. diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset