Başbakan Davutoğlu’ndan Rusya’ya Suriye tepkisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'ye girmesini eleştirerek, "İran da Rusya da yabancı müdahaleye karşı olduklarını söylüyorlardı. Şimdi bu yaptıkları doğru mu?" diye sordu.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke TV kanallarında ortak yayınlanan

Başbakan Davutoğlu’ndan Rusya’ya Suriye tepkisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'ye girmesini eleştirerek, "İran da Rusya da yabancı müdahaleye karşı olduklarını söylüyorlardı. Şimdi bu yaptıkları doğru mu?" diye sordu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke TV kanallarında ortak yayınlanan "İskele Sancak Özel" programına konuk oldu.

Rusya'nın Suriye'ye savaş uçaklarıyla girmesine ilişkin olarak Davutoğlu, "Suriye'de bütün bu acılar yaşanırken Rusya'nın tek taraflı olarak dışarıdan bir müdahale ile Hama'da Humus'ta sivilleri öldürdü. Orada DAEŞ yok ki. Esed DAEŞ'in gitmesini istemez. DAEŞ'e karşı operasyon yapıyoruz diye bize haber verdiler ama sivilleri vurdular. Suriye'de muhaliflere ve sivillere yönelik her saldırı ya DAEŞ'in ya da Esed'in güçlenmesine neden olur. 7 ülke bugün bir açıklama yaptı güçlü bir açıklamaydı. İran da karadan asker gönderme planı yapıyor Suriye'ye. İran da Rusya da yabancı müdahaleye karşı olduklarını söylüyorlardı. Şimdi bu yaptıkları doğru mu?" yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset