Başbakan Davutoğlu’ndan ilk açıklama

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından ilk açıklamasını yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün zafer günü ama bugün tevazu günüdür" dedi.

Başbakan Davutoğlu’ndan ilk açıklama

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından ilk açıklamasını yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün zafer günü ama bugün tevazu günüdür" dedi.

Seçim sonuçlarını Konya'daki konutunda takip eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre, AK Partinin tek başına iktidar olmasının ardından konutundan ayrıldı. Seçim otobüsünden evinin yakının toplanan vatandaşlara hitap eden Başbakan Davutoğlu, "Bizim inancımızda, kültürümüzde komşular kardeşten azizdir. Siz bizden razıysanız, sizlerin huzuruna bizi böyle vakarla çıkaran Rabbime hamdüsenalar olsun. Size ve milletime teşekkürü bir borç biliyorum. Bu zafer bizim değil, milletimizindir. Bu zafer Konyalıların, komşularımızın, vatandaşlarımızındır. Kusura bakmayın sizlere hiçbir zaman sırtımızı dönmedik, dönmeyeceğiz. Aziz komşularım, şimdi büyük meydanda Hazreti Mevlana'nın huzuruna ziyarete gideceğiz, orada on binlerce kardeşim bekliyor, yine Ankara'da on binlerce kardeşim soğukta bekliyor. Sizlerle inşallah ayrıca teker teker kucaklaşacağım. Ama bizi bağrınıza bastığınız için en zor günlerde, en zor zamanlarda yanınızdayız diye haykırdığınız için Allah sizlerden razı olsun" diye konuştu.

"BUGÜN ZAFER GÜNÜ AMA BUGÜN TEVAZU GÜNÜDÜR"

Başbakan Davutoğlu , "Bugün demokrasimizin, bugün milletimizin zafer günü. Hepinizden, bu zafere katkıda bulunan bütün kardeşlerimden Allah razı olsun. Daha yolun başındayız. İnşallah sizlerde birlikte daha nice nice yollar kat edeceğiz. Güzel hedeflere yürüyeceğiz. Allah sizden razı olsun. Allah bizi sadece bu dünyada değil, güzel amellerle ahirette de komşu eylesin inşallah. Sizin huzurunuza ve onun huzuruna hiçbir zaman başımız eğik gitmeyelim. Allah utandırmasın. Bugün zafer günü ama bugün tevazu günüdür. Zafer ancak O'na aittir, zafer millete aittir. Allah, bizi milletimizin huzuruna her zaman vakarla çıkarsın. Bugün de tek duamız tek niyazımız Allah utandırmasın. İnşallah önümüzdeki 4 yıl güzel hizmetler edip 2019'da tekrar huzurunuzda olacağız, Allah utandırmasın" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu daha sonra Mevlana Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap etmek üzere vatandaşları selamlayarak seçim otobüsü ile ayrıldı. Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sık sık "Konya seninle gurur duyuyor" sloganları ile kesildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler