Başbakan Davutoğlu Yunanistan'a gidiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Atina'da başlayacak olan Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 3'üncü dönem toplantısına katılacak. Davutoğlu'nun başkanlığındaki Türk heyetinde 9 Bakan da yer alıyor. 2 gün sürecek toplantılarda, enerjide

Başbakan Davutoğlu Yunanistan'a gidiyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Atina'da başlayacak olan Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 3'üncü dönem toplantısına katılacak.
 
Davutoğlu'nun başkanlığındaki Türk heyetinde 9 Bakan da yer alıyor.
 
2 gün sürecek toplantılarda, enerjiden turizme, bankacılıktan finansa kadar bir çok alanda karşılıklı iş birliği fırsatları görüşülecek.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyetin öğleden sonra Atina'da olması bekleniyor.
 
Davutoğlu, Atina'daki temasları çerçevesinde ilk olarak Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ardından da Başbakan Antonis Samaras ile görüşecek.
 
Görüşmelerin ardından İş Forumu düzenlenecek.
 
Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki 9 Bakan mevkidaşları ile ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.
 
Başbakanların yapacağı ikili görüşmelerde ise ana gündem maddesinin ekonominin yanı sıra Kıbrıs ile Batı Trakya Türklerinin durumu olması bekleniyor.
 
Heyette yer alan iş adamları ve bürokratlar da karşılıklı işbirliği fırsatlarını değerlendirecek.
 
Görüşmelerin ardından iki Davutoğlu ve Samaras ortak basın toplantısı düzenleyecek.
 
Ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu zirvenin yapılacağı otelde Yunanistan'daki soydaşlarımızın temsilcilerini ve Atina'da yaşayan Türkiye kökenli Rum azınlık temsilcilerini kabul edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset