Başbakan Davutoğlu: ’İktidar kesin’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Beyannameyi biz değil halk yazdı. Biz 1 Kasım'da iktidar olması neredeyse kesin olan bir partiyiz" dedi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke TV kanallarında ortak yayınlanan "İskele Sancak Özel" programına konuk oldu."ŞU AN

Başbakan Davutoğlu: ’İktidar kesin’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Beyannameyi biz değil halk yazdı. Biz 1 Kasım'da iktidar olması neredeyse kesin olan bir partiyiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke TV kanallarında ortak yayınlanan "İskele Sancak Özel" programına konuk oldu.

"ŞU ANDAKİ TÜM VERİLER TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAMIZI GÖSTERİYOR"

Seçim beyannamesi üzerindeki çalışmalarda son noktaları koyduklarını ifade eden Davutoğlu, "Yeni unsurlar olacak. Teşkilatlarımızla AK Parti içinde saatlerce süren toplantılar yaptık. Beyannameyi biz değil halk yazdı. Halkla beraber bir fikir olması sürecini yaşadık. Şu anki tüm anketler gösteriyor. Biz 1 Kasım'da iktidar olması neredeyse kesin olan bir partiyiz. Şu andaki tüm veriler tek başına iktidar olmamızı gösteriyor. Ama ne olursa olsun AK Parti lokomotif olacak. AK Parti'nin olmadığı bir hükümet imkansız gibi. Biz yapacağımız şeylerin vaatlerini vermeliyiz. Yoksa halk hesabını sorar. Bizim farkımız şu; onlar olamayacakları için konuşuyor, biz ise söylediklerimizi yapacağız. Biz hamdolsun söz verdiklerimizi yapıyoruz" dedi.

GENÇLER VE AK PARTİ

Gençlerden eskisi kadar AK Parti'nin oy alıp almadığıyla ilgili soruya Davutoğlu, "Bunu bizde tartışıyoruz. Gençlerle iletişim bağlantısında yeni bir kanal olması gerektiğini söyledik. Gençlerimize özel bir çalışma yaptık bunları göstereceğiz. AK Parti döneminde gençlerin beklenti çıtası yükseldi. Gençlerle beraber yol yürünür. Gençlerle kütüphanelerde, müzelerde ders yapılsın. Öğrencilerin hayat içinde ders çalışmasını sağlamalıyız" yanıtını verdi.

"CHP İLE KOALİSYONA ENGEL İKİ KONU: EĞİTİM VE DIŞ POLİTİKA"

Davutoğlu, CHP ile yürüttükleri koalisyon görüşmelerine de değinerek, "CHP ile yürüttüğümüz koalisyon müzakerelerinde uzlaşmaya ulaşamamamızın en önemli nedenleri, eğitim ve dış politika konusudur. Biz 12-13 yılı bir başarı hikayesi olarak görüyoruz. Siz bunu böyle görmemiş olabilirsiniz. Biz başarı olarak gördüğümüz için çıkıp halktan tekrar oy istiyoruz zaten. 4+4+4 bir ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktı. İmam Hatip Liseleri diğer okullar gibi. Hiçbirinin ayrıcalığı da yok, ayrımcılığa da tabi tutulamazlar. Hiç bir öğrencimiz bizim için diğerinden daha kıymetli değildir" diye konuştu.

"YSK, AK PARTİ VEYA HÜKÜMETE BAĞLI DEĞİL"

Yüksek Seçim Kurulu'nun sandıkların yerini tespit etme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Davutoğlu, "Gelen talebi doğru okumak lazım. 1 Kasım'da sandıkların birleştirilmesinin siyasi bir yönü yok. Hukuki bir karardır. Biz AK Parti olarak YSK'nın verdiği kararı hukuken doğru buluruz. YSK, AK Parti'ye veya hükümete bağlı değil. AK Parti'nin tüm dediklerini kabul etmiyor. Bütün partilere eşit mesafede. Hatta bizim Tunceli'de itirazımız vardı bunu kabul etmediler. Biz gidip başka yerde mitingimizi yaptık" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Seçim güvenliği kesin bir şekilde sağlanacak. Bu konuda CHP, HDP ve MHP bir sorumluluk hissetselerdi milletvekillerinin bakan olmasına engel olmazlardı. Hem bu konularda duyarlılığınız vardı niçin bu hükümete katılmadınız? Biz Türkiye'yi hükümetsiz bırakmadık. Bu sorumluluğu almayanların seçim güvenliği konusunda eleştiri yapmaya hakkı yok. Siyasi bedeli ne olursa olsun halkımızın huzuru için gerekeni yaparız. Bizim operasyonlarımız bu yönde. Bunun yüzünden rahatsız oluyorlar. Örtülü tehdit yapıyorlardı. Bunları yapamayacaklar bu seçimde."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler