Başbakan ateş püskürdü!

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı.İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları..Önceki hafta yeni teşvik uygulama sistemimizi açıkladık. Yeni paket kapsamlı, bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarını en güçlü şekilde

Başbakan ateş püskürdü!

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı.İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları..

Önceki hafta yeni teşvik uygulama sistemimizi açıkladık. Yeni paket kapsamlı, bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarını en güçlü şekilde gözeten yeni sistemin işsizlikle mücadelemize önemli katkılar sağlamasını bekliyoruz.

YENİ TEŞVİK PAKETİ

Yeni teşvik sistemi ile önümüze büyük hedefler koyduk. Büyük ölçekli, stratejik yatırımları bu sistemle destekleyeceğiz.

İl bazlı teşvik sistemine geçiş yaptık. Teşvik uygulama haritasında illerimizin konumları tamamen bilimsel verilerle tespit edilmiştir. Siyasi kayırma, öteleme kesinlikle yoktur. Ayrıca illerimizin yerleri de statik değildir. Bu illerin durumlarında ilermele yada gerileme olursa teşvik sıralamasında yerleri değişebilir.

Birileri diyor ki 'Tunceli neden 6. değil de 5. bölgede' diye ortalığı velveleye vermeye çalışıyor. Bunlar Tunceli'ye seçimden seçime gitikleri için Tunceli'ye neler yapıldığını görmüyorlar.

Yeni teşvik sistemi 1 Ocak 2012'den itibaren geçerli olacak. Ülkemiz, milletimiz ekonomimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

SURİYE'DEKİ OLAYLAR

Geçen hafta önemli toplantılar yaptık. Sincan Uygur Özerk bölgesini ziyaret eden ilk Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı olarak gönderdikleri selamları buradan size iletmek istiyoruz. Urumçi'deki temaslarımızın ardından Pekin'e geçtik.

Yine Riyad'a resmi ziyarette bulundum. Çin'de ve Suudi Arabistan'da Suriye'deki son gelişmeler gündem maddelerimiz arasında yer aldı. Ateşkesin uygulanması ver devamı noktasında temkinli davranmıştık. Annan planı çerçevesinde suriye yönetiminin asker sevkiyatını durdurması, ağır silah kullanıma son vermesi gerekiyor. Suriye yönetimi bu şartları yerine getirdiğini ifade etsede saldırılar devam ediyor.

Ateşkes Suriye halkının sorunlarına çare olmuyor. Yaraların sarılması, bölgeye yardım ulaştırılması, gazetecilerin serbest dolaşım hakkı olması gerek. Bakın iki Türk gazeteci hala esir ve bırakılmadı. Bunun cevabını suriye yönetiminin vermesi gerekir.

28 ŞUBAT SÜRECİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hiçbir güç, hiçbir kurum, hiçbir makam TBMM'nin ve millet iradesinin üzerinde değildir. TBMM'nin ve millet iradesini çiğnemek, hiç kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir. 27 Mayıs'ta 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta TBMM'yi yok sayanlar, kendi iradelerini millet iradesinin üzerinde görenler, bu ülkeye ve bu millete kötülüklerin en büyüğünü yapmıştır'' dedi.

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat sürecinde atılan manşetlere değinerek, ''İnançlarımıza hakaret eden, tahrik senaryolarında başrol oynayan, emirle manşet atan, yazı yazan, her gün ekranlarından milletin üzerine pislik boca eden o bazı yayınlara metanetle sabrettik. İşte bugün, sabrın selamete erdiği gündür. Bugün mazlumun ahının aheste aheste çıktığı gündür. Bugün adaletin tecelli ettiği, bağımsız yargının hiçbir baskı olmadan vazifesini yerine getirdiği gündür. Bugün demokrasinin de milli iradenin de TBMM'nin de anlam kazandığı, güç kazandığı gündür'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gençlere ve çocuklara seslenerek, ''Biz demokrasiye, milli iradeye nasıl sahip çıktıysak, sizler de aynı şekilde onlara sahip çıkacaksınız. Siz darbeye çanak tutanları, alkış tutanları, şapkasını alıp gidenleri değil, her ne pahasına olursa olsun, demokrasiyi, milli iradeyi savunanları örnek alacaksınız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset