Başbakan adayları açıkladı!

Ak Parti grup toplantısında ilk yerel seçim adaylarını açıklayan Erdoğan, adayları açıkladığı kentlerle ilgili hazırlanan görüntüleri de kamuoyuyla paylaştı. Erdoğan, şunları söyledi: “Önümüzde 4 ay gibi bir süreç var. 4 ayın en güzel şekilde değerlendiri

Başbakan adayları açıkladı!
Ak Parti grup toplantısında ilk yerel seçim adaylarını açıklayan Erdoğan, adayları açıkladığı kentlerle ilgili hazırlanan görüntüleri de kamuoyuyla paylaştı. Erdoğan, şunları söyledi:
 
“Önümüzde 4 ay gibi bir süreç var. 4 ayın en güzel şekilde değerlendirilmesi lazım. Cuma günü kampanya sürecine dair bilgileri paylaşacağız ve bir kısım adaylarımızı kamuoyuna duyuracağız. 1 Aralık, memurların istifada son günü. Partimizin teşkilatında aday olmak isteyenler için de son gün. Bu arkadaşlarımız da teşkilatlarla koordineli olarak istifa etmeleri gerekenler, burada il ve ilçe başkanlıklarımızın hepsi kimlerin istifa etmesi gerektiğini yakından takip ederek, hemen bu adımları atmaları gerekiyor. Şehirlerimiz, ilçelerimizin adayları belli oldukça bir takvimle bunların tanıtımlarını yapacağız. Her zamankinden çok daha hassas bir aday belirleme yöntemi izlendi. Bizim çalışmamızı hiçbir siyasi partinin yapmış olacağına inanmıyorum. Arkadaşlarımla gece birlere kadar bizzat çalışıyorum. Bugün 5 il, 5 büyükşehir adayını açıklayacağız. Belediye başkanı çıkarttığımız yerleri de çıkartamadığımız yerleri de masaya yatırıyoruz.
 
Çok sayıda yöntem kullandık ve kamuoyunun nabzını yakından takip ettik.“
 
Erdoğan, sırasıyla adayları açıkladı:
 
 
Gümüşhane: Ercan Çimen (Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı)
 
Bartın:  Doktor Seyfettin Kalay
 
Kırşehir adayı: Mevcut Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci
 
Amasya: Cafer Özdemir
 
Afyonkarahisar: Burhanettin Çoban
 
Kahramanmaraş: Fatih Erkoç
 

Eskişehir adayı: Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan

Kayseri: Mehmet Özhaseki

Konya: Tahir Akyürek

Ankara: Melih Gökçek

bbb.20131126130322.jpg
 
 Başbakan Erdoğan, “CHP ve MHP’nin on yıllarca ektiklerini nifak tohumlarını temizleme gayreti içindeyiz. Bizden öncekiler gibi inkar edebilirdik, ama yapamayız. Bu meselenin üzerini örtersek çocuklarımız ve torunlarımız bu meseleyle yüzleşecek. Geleceğimize kötü miras bırakmak istemiyoruz” dedi.
 
 
Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısından konuştu. İşte Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:
 
 
“- 11 yıl içinde ataması yaptığımız öğretmen sayısı 437 bin 69’dur. Öğretmen sayımız 810 bine ulaştı. Şuanda görevdeki öğretmenlerin yarısın biz atadık. 11 yılda öğretmenlerimize yaptığımız zam oranı yüzde 373 oldu.
- AK Parti olarak 12. bütçemizi hazırlıyor ve genel kurula getiriyoruz. Disiplinden asla taviz vermeden, bütçemizi uygulayacak Türkiye’yi daha da büyüteceğiz. 2014 bütçesinde eğitim, sağlık, adalet ve emniyet bütçesi büyüdü.
- Diyarbakır’daki tarihi günden rahatsız olanlar zihinleri bulandırmak için arayışlara girdiler. Bizim doğuda söylediklerimizi batıda söyleyemeyeceğimizi iddia ettiler. Trabzon aynı şekilde bizi kucaklayarak samimiyetimiz karşısında muhabbetini açık şekilde ifade etmiştir. Çözüm önerilerimizi milletimizle paylaştık.
- Her seçim net onay anlamına gelmektedir. Bize inandığını güvendiğini yapacaklarına yetki verdiği sandıkta ifade etmiştir. Normalleşmeden rahatsız olanlar var. Milletimizi politikalarımızı yanlış bulsaydı 3 dönem bizi iktidara getirmezdi.
- Türkiye’yi normalleştiriyor özü ve asli ruhuyla buluşturuyoruz. Türkiye’yi sanal korkularıyla yüzleşmekten kaçınarak iyi bir şey yapmış olabilir mi? Var olan siz görmüyorsunuz diye yok olup gitmez. CHP ve MHP’nin on yıllarca ektiklerini nifak tohumlarını temizleme gayreti içindeyiz. Belli kelimeleri, düşünceleri yok sayarak inkar ederek Türkiye iyi bir şey yapmış olabilir mi? Yok denildiğinde varlık yok olmaz. Varı olan siz görmüyorsunuz diye yok olup gitmez.
 
MAKYAJLA SORUN ORTADAN KALKMADI
- Makyajla sorun ortadan kalkmadı. Bizden öncekiler gibi inkar edebilirdik, ama yapamayız. Çünkü bu ülke bizim. Çünkü bu sorun saklanamaz. Reddetme, geçici çözüm ve makyaj yoluyla sorunları görmezden gelemezdik. Sorun gizlice büyüdü ve bünyeyi sardı. Biz bu meselenin üzerini örtersek çocuklarımız ve torunlarımız bu meseleyle yüzleşecek. Geleceğimize kötü miras bırakmak istemiyoruz
Eğer bu milletin başının öne eğdirecek durum olursa ilk buna karşı çıkacak olan ben, arkadaşlarım ve AK Parti hükümetidir. Anayasadaki sınırlar ve çizgilerin dışına çıkmıyoruz. Kimse bize milliyetçilik ve vatanseverlik dersi vermesin.
- Balkanlara gitseler, Ortadoğu ülkelerinin sokaklarına gitseler inanın kendi ülkeleri ile gururlanacaklar. Bırakın, Sivas’ın ötesine geçemiyorlar. Bunların zihinlerinde ülkeyi nasıl böldüklerini milletim çok iyi biliyor. Sevsinler sizi gibi muhalefeti, milliyetçiliği.
Milletimiz bizi gayet iyi anlıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset