Baş: "CHP bizden çalıyor"

Partisinin reklam filmleri için ünlü yönetmen Kemal Başbuğ’un stüdyosunda kamera karşısına geçen BTP Genel Başkanı Haydar Baş, ’projelerimi çalıyorlar’ dediği CHP’yi eleştirdi. Haydar Baş, "CHP bizden çalıyor, vaatlerde bulunuyor" dedi.Bağımsız Türkiye Pa

Baş: "CHP bizden çalıyor"

Partisinin reklam filmleri için ünlü yönetmen Kemal Başbuğ’un stüdyosunda kamera karşısına geçen BTP Genel Başkanı Haydar Baş, ’projelerimi çalıyorlar’ dediği CHP’yi eleştirdi. Haydar Baş, "CHP bizden çalıyor, vaatlerde bulunuyor" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, partisinin seçim döneminde tüm kanallarda yayınlanacak reklam filmleri için kamera karşısına geçti. Çekimler, ünlü yönetmen Kemal Başbuğ tarafından gerçekleştirildi. BTP’nin sosyal devlet projelerinin ön plana çıkarıldığı reklam filmleri önümüzdeki günlerde tüm ulusal kanallarda izleyiciyle buluşacak.

NASIL 5 BİN TL?

Partisinin reklam filminde oynayan Haydar Baş, büyük ses getiren "Milli Ekonomi Modeli ile asgari ücreti 5 bin lira yapacağız" sözüne de açıklık getirdi.

Haydar Baş şunları söyledi: "Benim seçim bölgem İstanbul 3. bölge. Benim bu seçim döneminde öne çıkarmaya çalıştığım konu asgari ücret. İşçi ve memur arkadaşlarımız bedavaya çalışıyorlar. 949 TL asgari ücret alıyorlar. İstanbul şartlarında bu arkadaşların geçimi mümkün değil. Aldığı para ev kirasına ve yol parasına bile yetmez. Bu ne yiyecek, ne içecek? Çoluk çocuğu varsa nasıl bunlara masraf edecek? İşte biz bunu düşünerek arkadaşlarımızla birlikte önce kaynaklarımızı önümüze koyduk. Bu kaynaklarla asgari ücret olarak bu millete ne verebiliriz diye düşündük. Önümüze yılda 7.5 trilyonluk bir kaynak çıktı. Biz bu kaynakla asgari ücreti rahatlıkla 5 bin TL yaparız. Zaten hesap olarak içinden çıkamayacağım bir meseleyi bana kabul ettiremezler."

"TÜRKİYE ESİR BİR ÜLKE"

"Bizim dışımızdaki partiler bizden çalıyor ve bir takım vaatlerde bulunuyor" diyen BTP lideri şöyle devam etti: "CHP bizden çalıyor, vaatlerde bulunuyor. Onların bunu vermeleri mümkün değil. Bir defa bu maaşı veya parayı verecek adamın elinde milli bir parasının olması lazım. Türkiye esir bir ülke. Türkiye 35- 40 yıldan beri kendi parasını basamıyor. Bizim senyoraj yani milli gelirle orantılı olarak para basma hakkımız şu anda ABD’nin elinde. Mesela AKP’nin yerine CHP iktidar oldu. O yapabilir mi yapamaz. Daha iktidar olmadan Kemal Derviş ile oturdu. Konuştukları şey ’sakın senyoraja dokunma’ oldu ve ’bakan yapacağım seni’ dedi."

BTP reklam filmlerinin yönetmenliğini yapan Kemal Başbuğ ise Prof. Dr. Haydar Baş ile çalışmaktan keyif aldığını söyledi. Ünlü yönetmen Başbuğ, "Normalde reklam çekimleri biraz uzun sürer fakat genel başkanımız çok samimi ve normal hayatında da öyle olduğu için 2 tekrarda film bitti. Toplam 13 dakika sürdü. Dediğimiz gibi kendisi çok samimi ve içten bir insan. O yüzden çok kolay bir set geçirdik diyebilirim" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler