"Baraj patlarsa milyonlarca kişi ölecek!"

Başbakan Tayyip Erdoğan, TSK’ya Suriye konusunda askeri yetki veren ve 4 Ekim’de süresi dolacak olan tezkereyle ilgili, “Aynısı da olabilir, bazı değişikliklere tabi olarak da tezkere gelebilir” dedi.Erdoğan, Romanya Başbakanı Victor Ponta ile yaptığı ort

"Baraj patlarsa milyonlarca kişi ölecek!"

Başbakan Tayyip Erdoğan, TSK’ya Suriye konusunda askeri yetki veren ve 4 Ekim’de süresi dolacak olan tezkereyle ilgili, “Aynısı da olabilir, bazı değişikliklere tabi olarak da tezkere gelebilir” dedi.

Erdoğan, Romanya Başbakanı Victor Ponta ile yaptığı ortak basın toplantısında şunları söyledi:

BARAJ PATLAYABİLİR

Başbakan Erdoğan Suriye sınırında patlatılan bombalı araçla ilgili olarak:"Suriye’nin içerisinde gerek Kuzey gerek diğer bölgelerde bu tür olayların hepsini beklemek mümkün. Bu Azaz’da da diğer yerlerde de olur. Fırat üzerindeki barajda atılan varil bombalar neticesinde baraj gövdelerinin sıkıntı içerisinde ve her an patlamayla karşı karşıya olduğu, milyonca insanın sular altında kalabileceği gibi gelen bilgiler var." şeklinde açıklama yaptı.

TÜRKİYE İLE İLGİSİ YOK

Suriye’deki zalim rejim bütün oradaki insanlığı tehdit eden, şu bu gözetmeden attığı adımlar var. Burada da bu olaylardan bir tanesi olarak gerçekleşmiş bombalamadır. Bunun Türkiye ile bir ilgisi yok. Suriye’nin içindeki rutin hadiseler haline geldi. Yapılabilecek her türlü yanlışa karşı Türkiye bütün imkanlarıyla hazırdır.

ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Dışişleri ve Genelkurmay tezkere üzerinde çalışmalarını yapıyorlar. Bittikten sonra biz de değerlendirmelerimizi yapıp TBMM’ye sunacaklarını belirtti.

ROMANYA BAŞBAKANI TEBRİK ETTİ

Romanya Başbakanı Victor Ponta, Erdoğan’ı Dünya kupası elemelerinde Türkiye’nin Romanya’yı 2-0 yenmesinden dolayı tebrik ederek, “Romanya’daki arkadaşlar bana kızacak ama ben Türkiye’yi bizi yendikleri için tebrik ettim” dedi. Erdoğan da kupa ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Romanya’nın önünde Estonya ve Andora maçı var. Bizim önümüzde Estonya ve Hollanda maçı var. Romanya ilk bakışta çok daha şanslı gibi bir tablo içinde. Biz gitme arzusu içerisindeyiz ama Türkiye’nin iki de iki bu işi başarması lazım. Romanya’nın da. Bu neticeler son maçtan sonra ortaya çıkacak. Romanya’nın başarması durumunda memnuniyet duyarım. Temenni ediyorum ki nezaket kazansın.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset